A început recepţia obiectivelor aferente proiectului „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”

0
517

Ieri, a demarat procedura de recepţie a unuia dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Judeţean Maramureş – „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord”. Proiectul a ajuns la final şi este finanţat prin Axa prioritară 5. Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul ma­jor de investiţie 5.1 Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum şi crearea/mo­dernizarea infrastructurilor conexe.
Valoarea proiectului este de 19.851.274,44 lei, iar obiectivul general al acestuia îl constituie valorificarea durabilă a potenţialului turistic al bisericilor de lemn recunoscute ca valori ale patrimoniului mondial UNESCO şi valori ale patrimoniului cultural de importanţă naţională şi universală, prin crearea şi îmbunătăţirea infrastructurilor conexe, respectiv prin includerea acestora într-un circuit turistic cultural-religios. Acest fapt va determina o creştere calitativă a ansamblului condiţiilor de practicare a acestei forme de turism, cu impact direct atât asupra creşterii atractivităţii turistice a judeţului Maramureş cât şi asupra consacrării acestuia ca şi destinaţie turistică europeană.
La conferinţa de presă de ieri, 21 iunie 2016, a fost prezentat programul recepţiei, s-a vorbit despre lucrările care vor fi urmărite şi verificate, dar şi despre felul în care vor fi gestionate Centrele de Informare Turistică aferente proiectului, respectiv despre personalul care va lucra în aceste obiective.
Managerul de proiect, Claudia Maria Breban, a prezentat succint provocările acestui proiect, în care au fost implicaţi peste 40 de parteneri. În urma unor acorduri de parteneriat, semnate cu cele două episcopii din Maramureş, s-a stabilit că de centrele de informare turistică se vor ocupa 16 persoane, care vor fi plătite de Consiliul Judeţean Maramureş pe perioada de sustenabilitate a proiectului. (d.g.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.