În Vişeu de Sus – A sustras un autoturism şi s-a urcat la volan, chiar dacă nu deţine permis de conducere

0
464

Un tânăr, de 16 ani, din Vişeu de Sus, care nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, a sustras un autoturism, şi, încercând să scape de poliţişti, a provocat un accident de circulaţie. Pe numele lui poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din Vişeu de Sus au desfăşurat activităţi în vederea identificării şi sancţionării şoferilor care conduc autoturisme sub influenţa băuturilor alcoolice şi pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Astfel, în jurul orei 3, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism, care se deplasa pe strada Aleea Eroilor. Deoarece persoana aflată la volan şi-a continuat deplasarea, ignorând semnalele acustice şi luminoase, poliţiştii au procedat la urmărirea acesteia. La intersecţia străzii Aleea Eroilor cu strada Mioriţei, pe fondul neadaptării vitezei la schimbarea direcţiei de mers, autoturismul urmărit a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. În urma impactului nici o persoană nu a fost rănită.
Verificările efectuate de poliţişti au relevat că, la volanul autoturismului se afla un tânăr, de 16 ani, din oraş, care nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. De asemenea, în urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că tânărul a profitat de faptul că proprietarul a lăsat autoturismul cu cheia în contact, în faţa unei spălătorii auto din oraş, şi l-a sustras.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis şi furt în scop de folosinţă.

Pieton accidentat la Teceu Mic

Duminică, la ora 18.45, poliţia a fost sesizată că, pe DN 19, în localitatea Teceu Mic, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unui pieton.
Un tânăr, de 28 de ani, din localitatea Lunca la Tisa, care se deplasa cu un autoturism spre Sighetu Marmaţiei, a surprins şi accidentat un pieton, de 27 de ani, care se deplasa pe partea carosabilă, în aceeaşi direcţie de mers. În urma impactului, pietonul a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.
Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că pietonul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul şoferului, rezultatul a fost negativ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.