În sprijinul comunităţilor afectate de inundaţii

0
424

Luni, pompierii maramureşeni au acţionat pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor, care au afectat zona Târgu Lăpuş, cu cinci echipaje (17 oameni), de la Pichetul Târgu Lăpuş şi Punctul de lucru Şomcuta Mare, trei autospeciale şi tot atâtea motopompe.
Acţiunea a fost coordonată de lt. col. Ioan Daniel Mureşan, inspector şef al ISU, şi cpt. Radu Bodea, comandantul Pichetului Târgu Lăpuş, spijiniţi de 10 jandarmi, comandaţi de către lt. col. Florişteanu Marcel, inspector şef al IJJ. La faţa locului au fost prezenţi şi membrii Comitetului judeţean şi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, care au evaluat pagubele produse de inundaţii.
Pompierii au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei din subsoluri, beciuri şi fântâni, iar jandarmii pentru degajarea de aluviuni şi de resturile aduse de ape în curţile cetăţenilor.
Conform datelor centralizate, în satele Baba şi  Coroieni (comuna Coroieni), respectiv Fântânele şi Răzoare (aparţinând de oraşul Târgu Lăpuş), inundaţiile au afectat 40 de gospodării, 10 podeţe, 2 kilometri de străzi şi uliţe. Drumul judeţean 109F, afectat pe o porţiune de circa un kilometru, a fost curăţat, circulaţia revenind la normal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.