De la 1 august 2016 se modifică limitele pentru plăţi în numerar

0
1131

Noi modificări vor fi aduse în ce priveşte plăţile în numerar şi cuantumul sumelor care pot fi plătite, în cadrul tranzacţiilor, de către o persoană, în decursul unei zile.
Astfel, potrivit art. 4 din Legea 70/2015 operaţiunile de încasări în numerar de la persoane fizice, reprezentînd cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, precum şi contravaloarea unor livrări de bunuri sau a unor prestări de servicii se efectuează în limita unui plafon zilnic de 10.000 lei, de la o persoană.
În prezent, sunt interzise încasările fragmentate de la o persoană, pentru operaţiunile de încasări în numerar cu o valoare mai mare de 10.000 lei, precum şi fragmentarea tranzacţiilor reprezentînd cesiuni de creanţe, primiri de împrumuturi sau alte finanţări, respectiv fragmentarea unei livrări de bunuri sau a unei prestări de servicii, cu valoare mai mare de 10.000 lei.
Deoarece unele limitări îngreunează activitatea unor categorii de operatori economici, potrivit noului Proiect de Ordonanţă de Urgenţă, publicat de Ministerul Finanţelor Publice, se propune „introducerea posibilităţii ca, pentru operaţiunile de încasări în numerar, pe zi, de la persoane fizice, organizatorii de nunţi şi botezuri să solicite organului fiscal competent în administrarea obligaţiilor lor fiscale, în cazuri justificate, aprobarea unui alt plafon de încasări, decît cel stabilit la art. 4 din Legea 70/2015. Organul fiscal va decide cu privire la cererea depusă printr-o decizie, care are valabilitate de un an, de la data comunicării, şi poate fi reînnoită la cererea solicitantului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.