Vremea ştrandurilor şi a piscinelor

0
5813

A venit vara, temperaturile au atins 30 de grade şi e doar luna iunie… Baia Mare nu dispune, de ani buni, de un ştrand municipal – cel vechi este lăsat în paragină, iar bazinul de înot descoperit, de lîngă sala sporturilor, stă închis şi acesta.
Dacă ştrandul de lîngă stadion trebuie refăcut de la zero, iar în acest sens există un proiect, bazinul aparţine de Ministerul Tineretului şi Sportului şi de Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Maramureş. De cîţiva ani încoace, DJST Maramureş a depus la minister un proiect, reînnoit în fiecare an, prin care cere fonduri pentru refacerea acestui bazin extrem de populat în anii precedenţi de locuitorii municipiului Baia Mare. Din păcate, nici în acest an, bazinul exterior “Gheorghe Demeca” nu va funcţiona, ministerul nerăspunzînd pozitiv la proiectul direcţiei maramureşene. În aceste condiţii, băimărenii caută să meargă la apă şi la bronzat, în timpul verii, la piscinele private din municipiu sau din împrejurimile acestuia. Şi locaţii sînt destule, în ultimii ani mulţi oameni potenţi financiar axîndu-se pe acest domeniu de afacere, unde băimăreanul se poate relaxa de minune.
Drurelax este una dintre piscinile frumoase de lîngă Baia Mare, situată la intrarea în Tăuţii Măgherăuş, pe partea dreaptă. Spa-ul familiei Druţă dispune de absolut orice pentru relaxarea clientului, iar pe lîngă bazinele interioare, Drurelax se laudă şi cu două piscine exterioare – una de relaxare, iar cealaltă cu tobogane. De luni pînă vineri, intrarea adulţilor costă 30 de lei, iar în week-end, preţul unui bilet este de 35 de lei. Pentru copiii între 3 şi 14 ani, intrarea costă 15 lei în fiecare zi din săptămînă. Seneca Spa este o altă locaţie unde băimăreanul se poate relaxa pe timpul verii, în incinta bazinului exterior, intrarea fiind de 35 de lei. Un alt spa, la ieşire din Baia Mare, către Groşi, este Castel Transilvania, preţul unui tichet fiind de 30 de lei, de luni pînă sîmbătă, iar duminică tariful este de 40 de lei. La 4 km de Baia Mare, se mai află două piscine, Romaniţa, la coborîrea pantei, la ieşirea din Recea, şi la Săcălăşeni, piscina Moara Veche. 25 de lei este intrarea pentru adulţi la piscina Romaniţa Recea şi 15 lei pentru copii. La Moara Veche din Săcălăşeni, adulţii plătesc 20 de lei, indiferent de zi, copiii între 5 şi 10 ani – 10 lei, iar cei între 0 şi 5 ani au gratuitate. După ora 17, adulţii vor plăti doar 10 lei, iar pensionarii, acelaşi tarif, indiferent de oră sau de zi. La 2 km de Baia Mare, există piscina La Nuci, în Satu Nou de Jos. Aici, intrarea costă 20 de lei pentru adulţi, iar copiii pînă la 14 ani au gratuitate. Cei ce doresc să meargă la scăldat în altă parte, o pot face la lacul Firiza, lacul Mogoşa, Băile Dăneşti, sau la Ocna Şugatag. Există şi alte soluţii, în judeţele vecine. Noi vă dorim vacanţă frumoasă şi concediu plăcut, şi o vară fără caniculă!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.