Fărcăşenii l-au pus pe primar să jure a cincea oară!

0
593

În prima şedinţă a noului Consiliu legal constituit, a fost ales preşedintele de şedinţă în persoana consilierei Floare Mureşan, fostul viceprimar. Subprefectul judeţului a dat citire Sentinţei judecătoreşti prin care Ioan Stejeran a fost validat în calitate de primar al comunei, ales la scrutinul din 5 iunie 2016. Domnia sa a primit Eşarfa Tricolor pentru a depune un nou jurământ de credinţă faţă de comună şi de locuitori, pentru perioada celui de-al cincilea mandat consecutiv de primar al Fărcaşei.
Din cei 3.925 de alegători înscrişi pe listele permanente, s-au prezentat la urne 1.818 alegători. Dintre aceştia, 1.165 l-au votat pe Ioan Stejeran, propus de PSD. Celelalte 592 de voturi au mers spre cei doi contracandidaţi, 61 de buletine de vot fiind declarate nule.
Din rândul celor 13 consilieri (9 PSD, 2 PNL, 2 PMP), a fost ales viceprimarul comunei. Singura propunere a venit din partea primarului, iar Consiliul Local a votat în unanimitate pentru funcţia de viceprimar pe Floare Mureşan. La finalul şedinţelor, primarul i-a invitat pe consilieri şi pe toţi participanţii la o cupă de şampanie, în sala mare a Căminului, unde instalaţia de climatizare rezistă din vremea primului mandat al lui Ioan Stejeran, primarul care a dat o nouă înfăţişare celor 4 localităţi componente ale comunei, din anul 2000 încoace.
Tânărul Alex, 24 de ani, din Fărcaşa, îmi  mărturisea: ”L-am votat deja de două ori pe primarul Stejeran, indiferent din ce partid ar fi, pentru că îl apreciez de când eram mic. S-au extins reţelele de apă-canal, s-au asfaltat foarte multe străzi şi trotuare. Acum se asfaltează şi strada Livezii, lungă de vreo 2 km. S-au construit blocuri cu locuinţe ANL, sală de sport, şcoală nouă şi a promis că va construi şi un bazin de înot. Chiar dacă sunt câteva sute de fărcăşeni care lucrează în Italia ori Franţa, în comună sunt vreo 2.000 de locuri de muncă la cele două fabrici mari. La una din ele lucrez şi eu şi câştig net peste 2.000 lei pe lună. Avem Pompieri, SMURD, Dispensar bine dotat, supermarket etc. Chiar dacă eu şi alţii suntem cam supăraţi că primarul a acceptat să se facă groapa de gunoi a judeţului pe teritoriul nostru, vor fi şi acolo vreo 300 de locuri de muncă  şi sunt convins că depozitul respectiv va fi chiar ecologic, aşa cum am văzut în Italia, unde am stat câţiva ani”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.