În Cavnic, contestaţia la proiectul de reabilitare a centrului civic, respinsă

0
572

Administraţia din Cavnic poate respira uşurată. Contestaţia depusă la licitaţia pentru reabilitarea centrului civic al oraşului a fost respinsă, aşa că, acum se poate semna contractul de execuţie şi demararea efectivă a lucrărilor.
Totul se întâmplă azi, când reprezentanţii primăriei au fost invitaţi pentru parafarea contractului: „Luni semnăm şi contractul pentru reabilitarea centrului civic. S-a finalizat contestaţia şi s-a respins, aşa că am primit hârtie că, luni la ora 9, suntem programaţi pentru semnarea contractului şi apoi emitem ordinul de începere a lucrărilor. Astfel, acestea vor începe în funcţie de finalizarea celor de canalizare. La ele se fac deja branşamentele către clădiri. După terminarea lor putem să dăm drumul la proiect, care este unul ambiţios, modern, cu viziune, ce va schimba o parte din faţa oraşului Cavnic”, a spus Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic, ce tocmai a fost reconfirmat pe funcţie, în urma votului din 5 iunie.
Lucrările de reabilitare presupun modificarea integrală a imaginii centrului oraşului. Astfel, se va schimba sensul de circulaţie, rezultând o stradă cu sens unic spre ieşirea către Baia Mare. Trotuarele vor fi reabilitate, lărgite, pe ele făcându-şi loc inclusiv o pistă de biciclete. De asemenea, o canalizare pentru apele pluviale va fi realizată pe toată lungimea centrului civic şi vor fi amenajate circa 100 de locuri noi de parcare, plus zonele verzi.

Lucrări la canalizarea oraşului
Lucrări la canalizarea oraşului

Mai multe şantiere de lucrări deschise pe raza oraşului

În acest moment pe străzile oraşului Cavnic se lucrează intens. Astfel o serie de şantiere sunt deschise peste tot prin urbe: „În oraşul Cavnic se continuă lucrările începute. Avem în jur de şase şantiere deschise în oraş. După finalizarea lucrărilor vom începe alte proiecte importante pentru comunitate la care aşteptăm să se lanseze ghidurile de finanţare. Mă refer aici la reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, dar şi la reparaţia străzilor din localitate”, a explicat primarul. Oamenii, deşi deranjaţi de lucrările în derulare, sunt mulţumiţi de acţiunile de reabilitare efectuate: „Deranjul este mare, vă închipuiţi, cu atâta gălăgie şi praf prin oraş toată ziua, însă e bine că se fac lucrări. Nu vor ţine la nesfârşit şi atunci când vor fi gata, oraşul va arăta alt­cumva. Şi o să ne placă”, a spus Gheorghe Pop.  „Mă bucur că se lucrează la ima­ginea oraşului, că prea mulţi ani nu s-a făcut nimic la noi în localitate, care arăta ca şi un cătun, mai ales după ce s-a închis mineritul. E praf, noroi, dar pentru o cauză nobilă, spun eu”, a completat Ioana M., localnică din Cavnic. „Mi-au asfaltat strada şi asta mă bucură. Am înţeles că vor mai face şi altele. E bine”, a conchis un alt căvnicar.

Clădirea liceului, reabilitată
Clădirea liceului, reabilitată

Lucrările la liceu avansează

În ceea ce priveşte lucrările la liceul din oraş, acestea sunt în grafic. Astfel, s-a terminat partea de clădire, urmând să fie reabilitate gardurile şi curtea şcolii. La aceasta s-a intervenit şi până acum, însă a mai rămas de turnat asfaltul. Elevii au terminat deja şcoala, însă când vor începe noul an educaţional, în toamnă, toate lucrările vor fi încheiate.

O nouă viziune asupra investiţiilor

Noua administraţie din Cavnic şi-a schimbat modul de a acţiona în ceea ce înseamnă investiţii în localitate. Astfel, ei încep să reabiliteze complet câte un obiectiv şi nu parţial mai multe: „Administraţia publică locală din Cavnic şi-a propus să fie alături de cetăţeni. Ce se înţelege prin asta: oriunde calcă un căvnicar într-o zi, nu contează că este şcoală, că-i biserică, o instituţie a statului sau un parc, el trebuie să se simtă bine şi de asta trebuie să ne ocupăm noi. De aceea noi am început să luăm toate lucrurile de jos. Degeaba vei încerca să modernizezi acoperişul dacă fundaţia cade. Deci noi trebuie să începem orice lucru de la fundaţie. Acesta este principiul pe care noi mergem mai departe. Ştiu că nu va fi uşor pentru

Vladimir Petruţ - primarul oraşului Cavnic  reconfirmat în funcţie
Vladimir Petruţ – primarul oraşului Cavnic
reconfirmat în funcţie

că aşteptările din partea cetăţenilor sunt foarte mari, mai ales că în ultimii 26 de ani nu s-a făcut nimic în oraş, doar s-a cârpit şi vopsit, pe ici pe acolo, lucru pe care noi nu-l vom face. În consecinţă, ne vom străduim să facem tot ceea ce ne-am propus. Dacă vom şi reuşi este cu atât mai bine. La fel am procedat şi cu şcoala: puteam doar să zugrăvim clădirea liceului, la şcoala generală să facem curtea, iar la cea din Handal să fac porţile. Dar nu am făcut aşa! Am hotărât că luăm o şcoală de la A la Z, iar când am finalizat-o trecem la următoarea şi atunci ştii că 10-15 ani beneficiezi de acea investiţie în totalitatea ei. Dacă tot cârpeşti câte puţin nu termini niciodată. Deci acesta este principiul pe care ne bazăm de acum înainte eu şi echipa mea, căreia cetăţenii i-au dat votul”, a conchis Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.