Dans sportiv: Prodance 2000 a adus ritmurile Latino în Parcul “Regina Maria”

0
412

Peste 200 de dansatori de toate vîrstele de la Prodance 2000 au făcut spectacol în Parcul „Regina Maria”, într-un eveniment care a marcat finalul primei părţi a sezonului competiţional 2016. O primă parte de an care a îmbogăţit palmaresul clubului băimărean cu 55 de medalii. „După cum am început 2016, acesta se prefigurează a fi unul din cei mai buni ani din istoria clubului nostru din punct de vedere al numărului de medalii cucerite”, a menţionat Lorand Ilyes, preşedinte al Prodance 2000.
În zona foişorului din Parcul „Regina Maria”, Prodance 2000 a punctat finalul primei părţi a sezonului 2016. De la cei mai mici dansatori (în vîrstă de 4 ani) la cei mai… grizonaţi, de la cei care tocmai au finalizat cursul de iniţiere la perechile care fac performanţă pentru clubul băimărean, toţi şi-au pus condurii de dans în picioare pentru a face spectacol timp de circa o oră.
Absolvenţii copii ai cursurilor pentru începători şi intermediari au demonstrat părinţilor progresele făcute şi antrenorilor că lecţiile au fost atent însuşite. Circa o sută de copii cu vîrste cuprinse între 4 şi 11 ani şi-au dat astfel primul „examen” în faţa spectatorilor, arătînd că nu au trac de scenă şi că pe ringul de dans (fie el şi improvizat pe aleile din parc) se simt cel mai bine. Spectacolul a fost completat de 25 de perechi de performanţă ale clubului băimărean, care au smuls cele mai multe ropote de aplauze. Dansatorii Prodance 2000, care au ajuns în 117 finale în prima parte a anului competiţional 2016, cucerind 20 de locuri 1, 18 locuri 2 şi 17 locuri 3, au molipsit audienţa de „microbul” dansului, mulţi dintre spectatori încercînd şi ei paşii ritmurilor Latino. „După cum am început 2016, acesta se prefigurează a fi unul din cei mai buni ani din istoria clubului nostru din punct de vedere al numărului de medalii cucerite”, a menţionat Lorand Ilyes, preşedinte al Prodance 2000. Demonstraţia a fost încheiată de 26 de perechi de adulţi, care au dansat bachata în soarele băimărean.
Este a patra oară cînd – din dorinţa de a populariza acest sport şi de a mări comunitatea de dansatori din Baia Mare – Prodance 2000 coboară dansul din studioul de antrenamente în stradă: în 2013, în Piaţa Millenium, şcoala de dans băimăreană a organizat un flashmob de vals vienez; în 2014, în Parcul „Regina Maria”, perechile de la Prodance 2000 au prezentat un colaj de cinci dansuri, pentru ca în acest an sportivi ai Prodance 2000 să marcheze în centrul vechi al oraşului Ziua Internaţională a Dansului.
Cu evenimentul de vineri, prima parte a sezonului 2016 s-a încheiat. Pentru unele dintre perechile şcolii de dans băimărene a început vacanţa, pentru altele antrenamentele vor continua şi pe parcursul verii, date fiind competiţiile importante în care vor fi angrenate la toamnă. Pentru că, nu-i aşa?!, palmaresul de peste 1.300 de finale, dintre care 680 finalizate cu podiumuri, trebuie sporit pentru Prodance 2000, clubul care de 16 ani promovează dansul în Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.