Evitarea toxiinfecţiilor

0
572
Dr. Vasile Pop, directorul adjunct al DSVSA Maramureş

În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor şi, implicit, al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine să fie respecte câteva măsuri simple şi eficiente. Medicii veterinari recomandă populaţiei ca în perioadele cu temperaturi ridicate să acorde o mai mare atenţie modului în care păstrează sau prepară alimentele şi a locurilor de unde acestea sînt cumpărate. După cumpărare, alimentele de origine animală se introduc în frigider, unde se păstrează astfel: carnea refrigerată, laptele, produsele din lapte şi ouăle la o temperatură de refrigerare de preferinţă între 0˚C şi 4˚C şi separat în funcţie de categoria de produs, iar carnea congelată, la o temperatură cît mai scăzută, respectiv sub -12˚C. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate. Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider trebuie să fie ambalate separat şi menţinute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj. Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite. Spălaţi bine fructele şi legumele îna­inte de a le depozita în frigider şi înainte de a le consuma. Consumatorii pot sesiza autorităţile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor asupra oricăror abateri din domeniul siguranţei alimentelor, apelînd gratuit la numărul de telefon – 0800 826 787.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.