Proiect de voluntariat: Din inimă… cu dragoste

0
559

De patru ani, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare derulează un proiect de voluntariat la nivelul comunităţii, care are ca scop dezvoltarea la elevi a unor trăsături de caracter, precum responsabilitatea, compasiunea, respectul pentru participarea la acţiuni caritabile în folosul comunităţii, prin acţiuni educative de voluntariat, avînd ca obiectiv sensibilizarea elevilor faţă de persoanele aflate în dificultate.

În anii anteriori, astfel de acţiuni caritabile au avut loc la Căminul de bătrîni din Baia Sprie, Şcoala gimnazială Băiţa şi Grădiniţa din Nistru, unde au fost donate alimente, îmbrăcăminte şi dulciuri.
În ultima săptămînă a anului şcolar, ce tocmai s-a încheiat, elevii clasei a VII-a B, în frunte cu prof. Letiţia ILIEŞ, părinţii copiilor, Asociaţia Filantropică „Sfîn­tul Ierarh Iosif Mărturisitorul, reprezentată de părintele Vasile FODORUŢ, prin contribuţiile personale ale elevilor şi părinţilor acestora, ale cadrelor didactice implicate în proiect şi din şcoală, în parteneriat cu Asociaţia Filantropică „Sfîntul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, au achiziţionat diverse articole de îmbrăcăminte, alimente şi dulciuri.
Cu sprijinul unui părinte, d-na Ioana SĂLĂJAN (cu autoturismul personal), vineri, 24 iunie, toţi cei implicaţi în proiect au distribuit produsele achiziţionate, dar şi bani, unor familii aflate în dificultate. Este vorba despre o familie, cu 6 copii, din Baia Mare, o alta de pe strada Luminişului, de asemenea cu 5 copii, şi una din satul Rodina, tot cu 5 copii, pe care am întîlnit-o la biserica de pe B-dul Republicii – preot Vasile Fodoruţ, care, la rîndul ei, a primit, alimente, articole de îmbrăcăminte şi bani.
Pentru foarte mulţi dintre noi ar putea să pară un gest normal, însă, din nefericire, nu întîlnim prea multe asemenea „evenimente” şi, de aceea, apreciem efortul şi preocuparea elevilor, părinţilor, cadrelor didactice implicate, Asociaţiei Filantropice – care, de-a lungul anilor, prin părintele Fodoruţ, ne-a oferit nenumărate exem­­ple de acest fel – şi tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la ajutorarea unor familii, aflate în dificultate. Este un bun exemplu de urmat şi pentru alţii. Familiile sprijinite adresează mulţumiri celor implicaţi în acest proiect şi le doresc să aibă puterea să continue şi în anii următori. Succes!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.