Protejarea fondului forestier

0
480

• În cadrul activităţilor de control desfăşurate pe raza Cantonului Silvic Breb, Ocolul Silvic Mara, au fost depistate 51 fire de lemn, de esenţă răşinoase (corni şi grinzi). În urma verificărilor, s-a constatat că, materialul lemnos aparţine unui bărbat, din Oradea, care nu deţine documente de provenienţă a acestuia.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional iar lemnul a fost confiscat.
• Sâmbătă, 25 iunie, în jurul orei 12, poliţia din Săpânţa a fost sesizată că, un bărbat, din localitate, se află în locul numit „Sub pădure”, unde a tăiat mai mulţi arbori, de pe proprietatea unui consătean. Imediat, la locul indicat s-au deplasat poliţiştii care au constatat că, sesizarea se confirmă. Verificările în teren au relevat faptul că, bărbatul a tăiat, fără drept, 36 de arbori, de esenţă arin.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.
• Duminică dimineaţa, la ora 5, în timp ce acţionau pe raza localităţii Băseşti, poliţiştii au depistat în trafic două căruţe, ce transportau lemn de foc, de esenţă fag. Întrucât conducătorii atelajelor nu au putut prezenta documente justificative pentru lemnul transportat, ei au fost sancţionaţi contravenţional iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Ulmeni.

La 13 ani, bănuit de comiterea a două furturi

Cercetările efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare, cu privire la două furturi comise pe raza municipiului, au dus la identificarea unui adolescent, în vârstă de 13 ani, bănuit de comiterea faptelor.
Acesta, în 19 iunie, în jurul orei 13, a sustras, din mâna unei femei, o plasă în care se afla un portmoneu cu documente şi 230 lei. În momentul comiterii faptei victima se deplasa pe aleea din spatele unui imobil de pe bulevardul Bucureşti.
În după-masa zilei următoare, minorul a profitat de neatenţia unei femei, ce se afla pe o bancă, pe strada George Enescu, şi i-a sustras o geantă, în care se aflau 50 de lei. În ambele cazuri victimele sunt băimărence, în vârstă de 82 respectiv 81 de ani.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.