Delfinul de Aur 2016 îşi aşteaptă concurenţii

0
2952

Corespondenţă specială de la Năvodari

Se împlinesc 14 ani de când Palatul copiilor Baia Mare şi Asociaţia Delfinul de Aur, alături de Ministerul Educaţiei, Consiliul Local şi Primăria Oraşului Năvodari, Consiliul Judeţean Maramureş, Palatul Naţional al Copiilor Bucureşti, Casa de Cultură „Pontus Euxinus” Năvodari, organizează Festivalul Internaţional de Interpretare DELFINUL DE AUR.
După un drum lung, timp în care ai face unul dus-întors peste Ocean, iată-ne în Tabăra Delfinul, din Năvodari. Timpul parcă a stat în loc. Nimic parcă nu s-a întâmplat în 365 de zile. Ba, totuşi, s-a întâmplat ceva. Pe plajă a apărut o alee de promenadă, pe care poţi merge până la Mamaia. Încă din prima seară, mai mult de jumătate am străbătut-o. Urmează restul. Pe plajă s-a schimbat câte ceva. Oricum ar fi, îmi era dor de litoralul românesc, chiar dacă nu este gospodărit pe măsura potenţialului de care dispune.
Ne-am luat camera în primire, aceeaşi 118 de mulţi ani, şi ea puţin schimbată, mai corectăm ce se poate, personalul fiind deosebit de amabil, şi sperăm că o zi sau două va fi linişte. Deja liniştea din tabără se risipeşte încet, încet, odată cu venirea grupurilor de concurenţi,  iar Doina Bentu şi echipa sa de organizatori, din care nu lipsesc Ildiko Marton, Rumelia Demeter şi Mariana Ionescu, se străduiesc ca fiecare copil să se simtă bine, să afle programul, astfel încât vineri, 1 iulie, când bate gongul, toată lumea să fie în formă, să evolueze cît mai bine, pentru a putea intra în posesia premiilor.
Ca să nu mai fie emoţii, date de vremea care se schimbă de la o oră la alta, festivalul se va ţine în frumoasa locaţie de la Scoica Land. Un complex frumos, care oferă condiţii excelente de desfăşurare.
As1Încă de la prima ediţie, GRAIUL Maramureşului s-a numărat printre partenerii media, iar copiii din Maramureş aşteaptă corespondenţele de la Năvodari. În fiecare an, vorbim despre emoţiile ce-i încearcă, despre ce se întâmplă la repetiţii, despre regretul că nu prea sunt lăsaţi să intre în apă, pentru a nu avea surprize cu vocea. Unii sunt obişnuiţi cu Delfinul de Aur, alţii sunt la prima participare. Printre ei şi DĂNŢĂUŞII, un ansamblu folcloric care va evolua pe scena festivalului. Astăzi şi-au făcut apariţia, cu peripeţiile de pe drumul lung de la Baia Mare la Năvodari.
Eliza Daria Pintican, Tudor Berlinger, Ioana Elena Turda, Alexia Florescu,  Gisella Denisa Velker, Ariana Raluca Lungu, Diana Maria Rednic, Maria Elisabeta Niţă, Mara Deac, Elena Foriş, Mara Cristiana Tarcău, Iulia Roman, Cristina Anamaria Habina, Cătălin Budea, Larisa Achim, Alessia Bumb Dragoş, Ioana Mihaela Brumar, David Horvath, Oana Laura Gabriela sunt reprezentanţii Maramureşului la ediţia 2016 a Delfinului de Aur.
Deja am zărit autocarul celor de la Palatul Naţional al Copiilor, Bucureşti, care a adus pe malul mării Ansamblul coregrafic AS, doamna Mare şi Galactic Dance au ajuns şi ei, cu multele costume în care va evolua Galactic Dance, fără care nu ne mai putem imagina scena Delfinului. Doina Bentu aleargă de colo colo şi răspunde într-una la telefon, Ildi pregăteşte ecusoanele, Rumelia deja şi-a luat în primire funcţia de şef de finanţe.
Iar natura se tot joacă cu noi. Ba vin nori, ba vine vântul, ba câte un tunet. Deocamdată fără furtuni sau ploi. Să sperăm că nici nu vor fi. Cel puţin în zilele de concurs. Oricum, e vară, apa mării e numai bună de baie. Dar mai ales e Delfinul de Aur. Muzica, dansul, culoarea şi fantezia coregrafică nu pot fi deturnate de ploaie sau vânt. Rămâneţi pe recepţie!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.