Alocaţia de susţinere a familiei nu mai este condiţionată de plata taxelor şi impozitelor locale

0
427

Printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Guvernul a stabilit că, acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, de care beneficiază familiile cu venituri reduse, care au copii în întreţinere, nu va mai fi condiţionată de plata impozitelor şi taxelor locale pentru bunurile pe care le au în proprietate.
Potrivit legislaţiei în vigoare, familiile care beneficiază de alocaţia de susţinere au obligaţia achitării taxelor şi impozitelor locale pînă la data de 31 martie a fiecărui an, în caz contrar fiind suspendată plata alocaţiei.
Din aprilie 2016, pentru circa 3.100 de familii beneficiare, a fost suspendată plata alocaţiei pentru susţinerea familiei, din cauză că, acestea nu şi-au plătit impozitele şi taxele locale.
Conform Guvernului, aceste familii sunt expuse riscului de excluziune socială, considerent pentru care Executivul a decis să nu mai condiţioneze plata alocaţiei pentru susţinerea familiei de achitarea impozitelor şi taxelor locale.
Actul normativ adoptat recent stabileşte şi că plăţile vor fi reluate din oficiu pentru familiile cărora le-a fost sistat acest drept, inclusiv pentru perioada în care alocaţia pentru susţinerea familiei a fost suspendată.
Alocaţia pentru susţinerea familiei este o formă de sprijin pentru familiile cu venituri reduse care au în creştere şi îngrijire copii, în vîrstă de pînă la 18 ani, şi se acordă în baza Legii 277/2010.
Alocaţiile se acordă familiilor ale căror venituri lunare, pentru fiecare membru, sunt mai mici de 530 lei şi se calculează în funcţie de numărul de copii şi de venitul pentru fiecare membru al familiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.