Înscrierile în noile sezoane ale Ligii 2 şi Ligii 3 se fac pînă pe 15, respectiv 20 iulie

0
369

Prin decizia Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din 4 iunie 2016, datele de începere ale ediţiei 2016-2017 ale Ligii 2 şi Ligii 3 au fost stabilite pentru 30 iulie, respectiv 27 august sau 3 septembrie anul curent. În acest sens, Departamentul Competiţii a demarat procesul de înscriere a echipelor participante în noua ediţie de campionat a celor două competiţii. În conformitate cu dispoziţiile articolului 38 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, cluburile în cauză vor trebui să completeze şi apoi să trimită cererea de înscriere la Departamentul Competiţii, întîi prin fax, la numărul 021/302.91.93, şi apoi prin poştă, la adresa Str. Sg. Vasile Şerbănică nr. 12, sector 2, Bucureşti, cod poştal 022186, în atenţia Departamentului Competiţii. Cererea de înscriere va fi transmisă pînă la data de 15 iulie – pentru cluburile din Liga 2, respectiv 20 iulie – pentru cluburile din Liga 3 şi este disponibilă, în format electronic, în secţiunea Formulare a site-ului FRF.ro: Cerere de Înscriere în Liga 2 / Liga 3 Seniori.

Reguli noi U21 şi U19 în ediţia 2016-2017

Începînd cu sezonul 2016-2017, cluburile din Liga 2 au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului trei jucători sub 21 de ani, în timp ce în Liga 3 va fi obligatorie folosirea pe toată durata jocului a trei jucători sub 19 ani. Toţi jucătorii la care se face referire în decizia Comitetului Executiv al FRF din 22 februarie 2016 sînt jucători formaţi la nivel naţional. În ediţia precedentă de campionat, cluburile din Liga 2 şi Liga 3 au fost obligate să folosească doi, respectiv trei jucători sub 19 ani pe toată durata jocului.

Antrenori cu licenţa UEFA PRO în Liga 2

O altă modificare care va intra în vigoare din sezonul 2016-2017 se referă la antrenorii din Liga 2. Astfel, cluburile din acest eşalon sînt obligate ca din acest campionat să aibă antrenori principali deţinători ai licenţei UEFA PRO şi antrenori secunzi deţinători ai licenţei UEFA A. Pentru contractele aflate în curs de desfăşurare, s-a acordat o dispensă prin decizia Comitetului de Urgenţă al FRF din 23 iunie 2016, în care a fost aprobat referatul Directorului Şcolii Federale de Antrenori, în care se precizează că: „în situaţia cluburilor participante în Liga 2 în sezonul competiţional 2016-2017 care au în derulare contracte cu antrenori principali/se­cunzi care nu deţin licenţa UEFA PRO, respectiv UEFA A în cazul antrenorilor secunzi, aceste contracte să rămînă în vigoare pînă la încetarea acestora în orice mod (ajun­gere la termen, denunţare unilaterală, prin acordul părţilor). Antrenorii aflaţi în această situaţie sînt obligaţi să facă dovada înscrierii la următorul curs de licenţă UEFA PRO/UEFA A. Cluburile aflate în situaţia mai sus enunţată vor fi obligate să angajeze antrenori principali deţinători ai licenţei UEFA PRO şi antrenori secunzi deţinători ai licenţei UEFA A doar de la data încetării contractelor anterior menţionate.”

NICIUN COMENTARIU