Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt!

0
460

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei de proximitate, au desfăşurat pe raza municipiului Baia Mare o acţiune de informare cu privire la modalităţile de prevenire a tâlhăriilor şi furturilor. Campania se desfăşoară la nivel naţional, în perioada martie – august a.c., şi are ca scop sensibilizarea cetăţenilor cu privire la importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe.
Persoanele din Cartierul Săsar au fost informate de poliţişti cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe, autoturisme, genţi ori poşete. De asemenea, cetăţenii au primit de la poliţişti pliante şi broşuri cu sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie, în special a celor comise prin smulgere, specifice sezonului estival.
În cadrul activităţii, poliţiştii au subliniat necesitatea asigurării în permanenţă a uşii de acces în locuinţă şi verificării identităţii persoanelor care se prezintă cu diverse oferte sau servicii. Cetăţenii au fost sfătuiţi să asigure ferestrele şi uşile de acces atunci când pleacă de la domiciliu chiar şi pentru o perioadă scurtă de timp.
În acelaşi context, au fost distribuite şi postate în locuri publice afişele şi pliantele realizate pentru susţinerea campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt”.
O componentă a activităţii a constituit-o şi prevenirea înşelăciunilor, sens în care persoanele, în special cele vârstnice, au fost informate despre modul cum acţionează infractorii prin intermediul apelurilor telefonice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.