Acţiune în trenurile pentru călători şi marfă

0
465

Poliţiştii maramureşeni au efectuat controale în 23 de trenuri pentru călători şi marfă şi au depistat 76 de persoane care călătoreau fraudulos.
În perioada 5-6 iulie, poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare Maramureş, împreună cu reprezentanţi ai Căilor Ferate Române, au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea călătoriei frauduloase cu trenul. Astfel, au fost efectuate controale în trenurile de călători care circulă pe relaţiile Baia Mare – Ulmeni – Jibou şi Sighetu Marmaţiei –  Valea Vişeului -Vi­­şeu de Jos – Săcel. Totodată, au fost verificate 38 de vagoane încărcate cu material lemnos precum şi documentele de însoţire a mărfii.
Participanţii la acţiune au depistat 76 de persoane care călătoreau fraudulos, valoarea suprataxelor CFR încasate fiind de 655 lei. De asemenea, au fost apli­cate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 550 lei.

Furturi clarificate de poliţiştii din Sălsig

Poliţiştii au reuşit să identifice o persoană bănuită de comiterea a trei furturi. Prejudiciile cauzate au fost recuperate integral.
În data de 28 iunie, un bărbat din localitatea Sălsig a reclamat un furt. El a declarat că persoane necunoscute au pătruns în imo­bilul său, prin escaladarea unui geam lăsat deschis, şi au sustras un motoferăstrău, o bormaşină şi o motocositoare.
În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a fost identificat un minor în vârstă de 15 ani din localitate, bănuit de comiterea faptei. Prejudiciul, în valoare de 3.000 lei, a fost recuperat integral.
În cadrul cercetărilor efectuate s-a stabilit că minorul este posibilul autor a încă două furturi comise de raza localităţii Sălsig. Şi în aceste cazuri prejudiciul a fost recuperat.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a minorului.
Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţă, poliţiştii vă recomandă:
• Nu permiteţi accesul în locuinţă celor care vin să vă prezinte diverse „promoţii”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!
• Dacă sună la uşă persoane ce pretind că reprezintă instituţii care oferă servicii publice (deratizare, instalaţii electrice, termice sau de gaz etc.), nu le lăsaţi să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu şi dacă sunt însoţite de administratorul imobilului!
• Nu oferiţi informaţii necunoscuţilor despre bunurile pe care le deţineţi sau despre vecini, nici măcar celor care, susţinând că sunt reprezentanţii unor instituţii, nu pot face această dovadă!
• Evitaţi depozitarea la vedere, pe balcon sau în faţa uşii de acces, a ambalajelor obiectelor de valoare pe care le-aţi achiziţionat!
• Nu comunicaţi date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Discutaţi aceste aspecte doar cu cei în care aveţi încredere şi care pot să vină zilnic să vă ridice corespondenţa şi să lase impresia de casă locuită!
• Nu postaţi pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţineţi în casă bunuri de valoare!
• Când plecaţi de acasă, chiar şi pentru perioade scurte de timp, asiguraţi toate căile de acces în locuinţă (geamuri, uşă de acces, uşă de la balcon) mai ales dacă locuiţi la parter.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.