Corespondenţă specială de la Sochi (Rusia). Aventura muzicală continuă

0
532

• Ziua a II-a la WCG •

Cea de-a doua zi petrecută la Sochi reuşeşte să pună în prim-plan muzica şi prietenia, indiferent de limba vorbită. Fiindcă muzica nu are nevoie de cuvinte, limbajul ei fiind universal. În căutarea unui loc de repetiţie potrivit, ne-am întâlnit cu un grup de copii din China. Frumuseţea vocilor acestora ne-a făcut să ne oprim pentru câteva momente pentru a-i asculta. Am rămas până când au terminat de exersat, iar ulterior i-am felicitat şi muzica ne-a făcut inimile să răsune la unison. Am cântat şi noi şi i-am încântat prin muzica noastră, iar imediat ni s-au alăturat, încercând să interpreteze muzica noastră. Au venit şi alte coruri, care ne-au ascultat piesele, întrebând de unde suntem. Aşa că scurta noastră repetiţie s-a desfăşurat afară, ca de altfel toate repetiţiile formaţiilor participante la Olimpiada Mondială Corală, ce se desfăşoară la Sochi.
În programul zilei de 7 iulie, Corala Armonia a susţinut un recital în cadrul Concertelor Prieteniei, pe care organizatorii le-au programat pentru a aduce muzica mai aproape de locuitorii oraşului organizator şi nu numai. Desfăşurat în piaţa Department Store TSUM, în cadrul concertului au participat trei coruri, un cor mixt din Rusia, ce concurează la categoria folclor scenic, un cor de voci feminine, participant în cadrul categoriei folclor şi Corala Armonia, concurentă în cadrul categoriei de folclor a cappella. Fiecare formaţie a prezentat elementele specific tradiţionale din cadrul muzicii proprii.
desc.-oficialaBucuria cu care ARMONIA a redat mesajul muzical a făcut ca auditoriul să fie atras de ceea ce cântam. Oamenii veneau din toate părţile pentru a ne asculta, iar la finalul fiecărei piese începeau aplauze îndelungate. Sufletul Coralei Armonia, Sasha Nicolici, i-a adus mai aproape pe cei din public printr-un joc, în care am dialogat noi, cei de pe scenă şi publicul. Din nou, muzica a reuşit să aducă împreună interpreţii şi publicul. La finalul discursului muzical, publicul dorea să rămânem pe scenă, venind după noi şi oprindu-ne pentru a face fotografii.
Ne-am făcut prieteni din toate ţările datorită muzicii, elementul care ne-a reunit în cadrul Olimpiadei Mondiale Corale, ediţia a IX-a, Sochi!
Aşadar, aventura continuă aici la Sochi, şi în fiecare zi ne bucurăm de ceea ce se întâmplă.
Alexandra JURJE – Corala Armonia

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.