S-a finalizat procedura de predare-primire a Castelului Pocol

0
654

Ieri, 8 iulie 2016, a avut loc procedura de predare-primire a documentaţiilor privind transferul unor bunuri imobile din domeniul public al Judeţului Maramureş în domeniul public al Municipiului Baia Mare, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 108/2015.
În acest sens, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, a fost semnat protocolul de predare-primire a acestor bunuri de către Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş şi Marinel Rob, viceprimar desemnat pentru exercitarea funcţiei de primar al Municipiului Baia Mare. Astfel, în baza acestei hotărâri a consiliului judeţean, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Judeţului Maramureş a următoarelor bunuri imo­bile: clădire Castel Pocol, situată pe str. Valea Borcutului nr. 119, clădire anexă (fostul Centru de Plasament pentru copii şcolari Baia Mare), lemnărie, gheretă portar, fântâni de beton şi teren aferent cu suprafaţa de 7,768 mp.
Marinel Rob, viceprimarul Municipiului Baia Mare, a afirmat faptul că intenţiile municipalităţii băimărene în ceea ce priveşte utilitatea Castelului Pocol vizează atragerea de fonduri cu scopul reabilitării obiectivului emblematic pentru Baia Mare şi transformarea acestuia într-un centru cultural integrat. „Scopul ambelor instituţii vizează interesele cetăţenilor. Astfel, este necesar să menţinem deschisă colaborarea interinstituţională”, a mai susţinut viceprimarul Municipiului Baia Mare, Marinel Rob.
„Am preluat cu toţii în urma alegerilor locale noile mandate, cu o mare aşteptare din partea cetăţenilor vizavi de rapiditatea soluţionării problemelor locale şi judeţene. Este obligaţia noastră ca lucrurile să se întâmple din ce în ce mai repede, în folosul cetăţenilor. Mulţumesc echi­pei consiliului judeţean şi domnului vicepreşedinte Ioan Doru Dăncuş, pentru că în doar câteva zile au finalizat procedura de predare-primire a Castelului Pocol. Nu în ultimul rând, îi mulţumesc domnului viceprimar Marinel Rob, pentru deschiderea de care dă dovadă în relaţia cu Consiliul Judeţean. Sprijinirea proiectului Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii 2021 este obligaţia tuturor şi un potenţial câştig pentru întreg judeţul Maramureş şi chiar pentru întreaga zonă de nord-vest a ţării. Predarea Castelului Po­col în proprietatea municipalităţii este un prim pas, urmând, sper, o colaborare mai bună cu comunitatea băimăreană”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.