Rona de Sus: ”Pentru a obţine bani, trebuie să umbli!”

0
3136

Dl. Ioan Romaniuc (PSD) se află la al VI-lea mandat consecutiv de primar al comunei Rona de Sus. Din cei 4.610 locuitori ai comunei, majoritatea sunt ucraineni (83 la sută), maghiari (8 la sută) şi români (5 procente).
Majoritatea celor 820 de maghiari trăiesc compact în satul Coştiui, fostă salină. ”Suntem în proces cu firma căreia i-a fost concesionată, în 2011, baza de agrement şi piscina cu apă sărată de la Băile Coştiui – se lamentează primarul Ioan (Ivan) Romaniuc. Aceasta nu a plătit deloc către primărie redevenţa, nici nu a realizat obiectivele prevăzute în caietul de sarcini. Încă din mandatul trecut am propus Consiliului Local să emită o hotărâre în vederea rezilierii contractului, dar nu s-a întrunit numărul de voturi necesare pentru adoptarea respectivei hotărâri. Cu noul Consiliu sunt convins că vom face mai multe pentru comună. Noua configuraţie a Consiliului Local: 5 consilieri PSD, 2 PER, 2 PNL, 2 PMP, 1 UUR, 1 UNPR. Vi­ceprimar este Ilie Copoşciuc (PER), care a mai ocupat această funcţie, în trecut şi cu care colaborez bine. Nu am terminat lucrările de reabilitare a reţelei de apă potabilă şi extindere a captării a încă două izvoare, la Bărbuleasa, unde trebuie extinsă şi reţeaua de energie electrică, curentul fiind necesar pentru staţia de filtrare a apei. În urmă cu 15 ani, am finalizat o aducţiune prin conducte metalice pe o lungime de 17 kilometri, dar proiectul prevedea doar cişmele stradale. Acum, aproape toată lumea are baie în casă şi vrea apă la chiuvetă. Astfel s-au început racordările individuale la conducta de apă şi contorizarea consumului, dar debitul este prea mic. În proiect era prevăzut un debit de 9,6 mc dar în realitate am avut doar 3,6 mc/sec. În funcţie de câţi bani vom primi, vom demara şi lucrările la reţeaua de canalizare.
Pentru a obţine bani, trebuie să umbli! Peste 200 de persoane lucrează în Germania şi Spania. Evenimente culturale deosebite nu prea organizăm, întrucât lumea comentează: n-au bani pentru lucrări de infrastructură, dar de chefuri au!”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.