Săpânţa: ”Nu-i uşor să fii primar, dacă nu ştii să lucrezi cu oamenii”!

0
1735

Dl. Gheorghe Stan (PNL) este noul primar ales al comunei Săpânţa, absolvent de liceu agricol şi al Facultăţii de Drept Administrativ. De vreo 12 ani, de când a intrat în politică, a fost consilier local, viceprimar şi 2 ani primar al Săpânţei, în mandatul trecut (2012-2014), dar a fost suspendat din funcţie pentru o condamnare cu suspendare (infracţiune la Legea Circulaţiei pe drumurile publice).
Ce obiective
v-aţi propus
în noul mandat?
”Vreau să continuăm proiectele începute în 2012. E vorba de reţeaua de canalizare în lungime de 27 km, în valoare de 2,5 milioane euro şi asfaltarea drumurilor pe o lungime de 5 km. Proiectele sunt depuse din 2013 la Ministerul Dezvoltării Regionale. Continuăm cu modernizarea altor străzi comunale şi finalizarea lucrărilor la noul Cămin Cultural (aproape 23 miliarde în lei vechi, valoare totală, din fonduri proprii). Pentru darea la cheie a construcţiei începute în 2010, mai avem nevoie de vreo 10 miliarde lei vechi. În Consiliul Local sunt 7 membri PNL, 4 PSD, şi 2 ALDE. Viceprimar este Gheorghe Pop (PNL). La Cimitirul Vesel vin foarte mulţi turişti şi nu mai avem locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare. Vrem să accesăm fonduri europene pentru extinderea locurilor de parcare în comună şi asfaltarea tuturor străzilor secundare din Săpânţa.
Directoarea de Cămin, angajată în 2006, a fost demisă de fostul primar interimar. S-a organizat anul trecut un concurs pentru ocuparea postului vacant, dar a fost angajată persoana clasată pe locul 2, nu cea de pe primul loc, validată de comisia de examinare. Candidata de pe locul 3 a contestat decizia primarului interimar din 2015. Procesul este pe rol, în instanţă.
Probleme avem şi cu salariaţii care au fost daţi afară în 2014, de fostul primar interimar. Persoanele în cauză au acţionat Primăria în instanţă, iar anul trecut au câştigat procesul cu repunerea pe post şi acordarea tuturor drepturilor salariale. Un alt necaz ar fi că au fost reziliate ilegal, de către fostul Consiliu Local, contractele de păşunat încheiate pentru 2008-2018. Concesionarii au contestat hotărârea şi au câştigat în instanţă toate procesele, iar cei 14 cer despăgubiri Primăriei!
Mulţi săpânţeni sunt crescători de animale. Cele 8 mii de oi sunt împărţite la vreo 60 de stâne. Avem şi mari crescători de bovine. Aproape o mie de consăteni sunt plecaţi la muncă în Franţa, Italia, Anglia, Portugalia. Din cei 3.300 de locuitori, 2685 au drept de vot. La urne, s-au prezentat 1.717 Probleme interconfesionale nu mai sunt. Greco-catolicii construiesc biserica lor din lemn, lângă Căminul Cultural. Ca primar am susţinut două dintre ediţiile festivalului intercultural organizat de Peter Hurley, pe care l-am şi făcut Cetăţean de Onoare al Comunei, în 2013. În ediţia din acest an, în cele 7 zile ale festivalului din satele maramureşene, Săpânţa va fi gazdă pe 21 august, iar împreună cu Consiliul Local îl vom sprijini indiscutabil pe prietenul nostru Peter Hurley. Nu-i uşor să fii primar, dacă nu ştii să lucrezi cu oamenii. Eu mă feresc de a face rău cuiva, încerc să fac doar bine pentru fiecare consătean. Dar indiferent ce faci, nemulţumiri vor fi tot timpul. Chiar dacă în ultimii ani, mari suprafeţe de pădure au fost rase, regenerarea s-a făcut natural, lăstărişul fiind acum de peste un metru, un metru jumătate înălţime. La Borcut, pe un teren de 22 ari ai comunei aşteptăm investitori. Vestita apă minerală trebuie valorificată”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.