Reţea specializată în contrabanda cu ţigarete – destructurată de poliţiştii maramureşeni

0
400

În cadrul activităţilor de documentare, investigare şi cercetare efectuate în cadrul unui dosar penal, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureş – Biroul de Combatere a Contrabandei au reuşit documentarea şi destructurarea unei reţele specializată în contrabandă cu ţigarete de provenienţă ucraineană.
Astfel, a fost documentată activitatea infracţională a unei grupări formată din persoane din judeţele Maramureş, Sibiu şi  Alba, specializată în contrabanda cu ţigări. Din cercetări a reieşit că principalul furnizor de ţigarete de contrabandă către persoanele domiciliate pe raza judeţului Maramureş şi la unele persoane din judeţele Alba şi Sibiu este un cetăţean din Republica Ucraina.
În contextul activităţilor de documentare, investigare şi cercetare efectuate în perioada aprilie – iulie a.c. de către poliţiştii maramureşeni, pe raza judeţelor Maramureş, Alba, Sibiu şi Sălaj au fost găsite şi indisponibilizate, în vederea confiscării speciale, 16.361 pachete cu ţigări, în valoare de aproape 180.000 lei, şi două autoturisme.
De asemenea, poliţiştii au reţinut patru persoane, două din Maramureş, una din Alba şi cetăţeanul ucrainean. Una dintre ele este cercetată în stare de arest preventiv iar faţă de celelalte s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acţiune în târgul auto din Satu Nou de Jos

Poliţiştii maramureşeni au confiscat mai multe pere­chi de încălţăminte, obiec­te de îmbrăcăminte şi produse cosmetice, în cadrul unei acţiuni desfăşurate ieri în târgul auto din Satu Nou de Jos. La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei Municipiului Baia Mare şi Secţiei 1 Poliţie Rurală Groşi.
Au fost controlate persoanele care desfăşurau activităţi comerciale şi au fost constatate patru infracţiuni şi şase contravenţii. Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat 84 de perechi de încălţăminte precum şi obiecte de îmbrăcăminte şi produse cosmetice, ce purtau inscripţia şi semnele unor mărci înregistrate.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs ce poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Material lemnos deţinut ilegal – confiscat de poliţişti

Material-lemnos-3Peste 7 mc de material lemnos deţinut ilegal a fost confiscat de la locuinţa unui bărbat din comuna Şişeşti.
În data de 8 iulie, poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai ocolului Silvic Baia Sprie, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a legislaţiei silvice pe raza comunei Şişeşti. Astfel, la domiciliul unui localnic, a fost găsită cantitatea de 7,03 mc lemn rotund, de esenţă molid, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional cu amendă de 2.000 lei, iar lemnul a fost confiscat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.