Bănuit de furt, reţinut de poliţişti

0
455

Poliţiştii băimăreni au identificat şi reţinut un bărbat, bănuit de comiterea unui furt dintr-o societate comercială.
În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare, a fost identificat un băimărean, în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea unui furt. Acesta, în noaptea de 7/8 iulie, a pătruns, prin efracţie, într-un magazin, de unde a sustras 764 pachete cu ţigări, de diferite mărci. Valoarea prejudiciului cauzat este de 11.500 lei.
Poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentat parchetului cu propunere de arestare preventivă.

A sustras un telefon dar a fost prins de poliţişti

În data de 12 iulie, poliţia a fost sesizată cu privire la furtul unui telefon mobil.
Un băimărean a reclamat că, între orele 16 şi 17, persoane necunoscute i-au sustras telefonul mobil, pe care l-a lăsat nesupravegheat, pe tejgheaua unui local public din Baia Mare. Valoarea prejudiciului cauzat a fost de 1.800 lei.
La câteva ore de la reclamarea faptei, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au reuşit să identifice un tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea faptei.
Telefonul a fost recuperat şi predat  proprietarului iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals

Vineri, 8 iulie, în jurul orei 19, poliţia a fost sesizată că, în zona Tocila, de pe raza comunei Băiuţ, se efectuează un transport ilegal de material lemnos.
Poliţiştii care s-au deplasat la locul indicat au depistat o autospecializată, încărcată cu material lemnos, de esenţă fag, fasonat în butuci. De asemenea, a fost identificat conducătorul vehiculului, un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Băiuţ.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat că transportul de material lemnos nu este legal. În consecinţă, poliţiştii au dispus confiscarea lemnului, 10 mc, şi transportarea şi predarea lui în custodie Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional.
Totodată, poliţiştii au constatat că autospecializata avea inspecţia tehnică periodică expirată, nu avea încheiată asigurare de răspundere civilă auto iar noul proprietar nu a transcris vehiculul în termenul prevăzut de lege de la data cumpărării, astfel că a fost sancţionat contravenţional pentru fiecare faptă.
Mai mult, după aproximativ o oră, conducătorul auto a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire primar, emis ulterior controlului efectuat de poliţişti, de către un pădurar din cadrul unui ocol silvic din judeţul Satu Mare.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.