Next Generation, ediţia a XIV-a, în Baia Mare

0
1055

Este al 14-lea an de când Proiectul Next Generation aduce împreună, la mijloc de iulie, la Baia Mare, copii şi adolescenţi din toată ţara, pentru a participa la Concursul Naţional de Eseuri pe teme de consiliere şi orientare vocaţională pentru elevi, înscris în Calendarul Naţional al Activităţilor Educative al Ministerului Educaţiei.

La ediţia 2016 participă 77 de elevi, cadre didactice şi lectori din toată ţara, precum şi un grup de elevi din Ucraina. Next Generation, prin Concursul de eseuri, dar şi prin toate activităţile care au loc – sesiuni de consiliere în carieră, ateliere de fotografie, pictură, de relaxare, sportive, sesiunea Tineri independenţi, carieră de succes şi alte activităţi, vizite în municipiu, dar şi în Maramureş – îşi propune mai buna informare a tinerilor cu privire la perspectivele dezvoltării economice, cât şi al implicaţiilor profesionale, materiale, emoţionale, sociale şi financiare ale alegerii carierei. Este important ca alegerea să le aparţină, să şi-o asume şi să-şi activeze resursele necesare. Asta va conduce la reducerea numărului de şomeri în rândul tinerilor, scopul principal al concursului de eseuri.
Pentru reuşita proiectului, coordonat de psihologul Amelia Bănică, inspector şcolar, şi-au unit eforturile partenerii de proiect, cadrele didactice care îi însoţesc pe elevi, de la Iaşi la Satu Mare, de la Tulcea, la Bihor, de la Vâlcea în Maramureş, de la Bucureşti la Bistriţa, ca să amintesc o parte din judeţele prezente la Next Generation 2016, psihologi şi voluntari din Baia Mare, de la Vişeu de Sus sau Borşa.
Suntem convinşi că elevii prezenţi la Baia Mare vor trăi şi vor duce cu ei nu doar informaţiile acumulate, ci şi trăiri de neuitat. Cu alte detalii despre Next Generation vom reveni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.