Două programe de finanţare: Microindustrializare şi Mediul rural

0
406

Pe site-ul Direcţiei Politici Antreprenoriale şi Implementare Programe pentru IMM (www.aippimm.ro) au apărut anunţurile referitoare la data de lansare a Programului naţional multianual de microindustrializare (MICROINDUSTRIALIZARE) şi a Programului naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea IMM în mediul rural (MEDIUL RURAL). Aceste programe sînt active începînd cu data de 20 iulie, ora 10.

Documentaţia programelor se poate consulta şi descărca la adresa: http:// www.aippimm.ro/categorie/programe/programe-nationale-2016/ alegînd pro­gramul do­rit.
• În regiunea de Nord-Vest, pot beneficia de prevederile Programului MICROINDUSTRIALIZARE numai societăţile cu capital social integral privat, care se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii şi care au cel puţin 2 exerciţii financiare încheiate la data deschiderii aplicaţiei electronice de înscriere a planului de afaceri, iar codul CAEN pentru care solicită finanţare este eligibil în cadrul Programului şi autorizat a fi desfăşurat la momentul înscrierii online.
• De prevederile Programului MEDIUL RURAL pot beneficia operatorii economici care au sediul social sau punctul/punctele de lucru în mediul rural şi implementează proiectul în mediul rural. Aceştia pot fi societăţi constituite după Legea 31/1990 care se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii sau sunt persoane fizice autorizate ori întreprinderi individuale (înregistrate şi autorizate conform OUG nr. 44/2008) şi care îşi desfăşoară activitatea de cel puţin 3 ani fiscali consecutivi, iar codul CAEN pentru care solicită finanţare este eligibil în cadrul Programului şi autorizat de mi­nim 3 ani anteriori înscrierii.
Prin Programul MICROINDUSTRIALIZARE, beneficiarii eligibili primesc o valoare a alocaţiei financiare nerambursabile (AFN) de maximum 90%, dar nu mai mult de 250.000 lei pentru fiecare beneficiar, iar prin programul MEDIUL RURAL beneficiarii eligibili primesc o valoare a AFN de maximum 90%, dar nu mai mult de 125.000 lei pentru fiecare beneficiar.
În procedura de implementare a programului MICROINDUSTRIALIZARE sunt precizate grupele de coduri CAEN eligibile (toate din domeniul producţiei), iar într-o anexă din documentaţia programului MEDIUL RURAL este prezentată lista codurilor CAEN eligibile, cu încadrarea lor în cele 4 categorii de punctaj corespunzătoare tipurilor de activităţi pentru care se solicită finanţare (Producţie, programare IT; Cercetare-dezvoltare, învăţămînt, sănătate; Turism şi facilităţi de cazare, activităţi profesionale şi de servicii; Construcţii; Comerţ).
În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorul economic va completa şi transmite on-line planul de afaceri, începînd cu ora 10 a primei zile de înscriere (miercuri, 20 iulie 2016), pînă la ora 20 a ultimei zile de înscriere: vineri, 29 iulie 2016 (timp de 10 zile calendaristice) pentru ambele programe.
Admiterea în Program se va face în ordinea punctajului obţinut la evaluarea planurilor de afaceri on-line. La punctaje egale se aplică criteriile de departajare prevăzute în procedurile programelor.
Bugetele alocate Programelor pentru anul bugetar 2016 sînt de 60.890.000 lei – pentru programul MICROINDUSTRIALIZARE, respectiv 25.900.000 lei – pentru programul MEDIUL RURAL.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.