Puneţi suflet în demisia din dragoste pentru Baia Mare

0
517

Destinul unei comunităţi e mai presus de destinele individuale ale celor care o alcătuiesc, iar neşansa individuală nu are dreptul să afecteze şansa unei comunităţi.
După calificarea în finala scurtă, şansa pentru Baia Mare – o şansă reală, care nu trebuie ratată – este obţinerea titlului de capitală europeană a culturii. Suntem convinşi, domnule Cătălin Cherecheş, că sunteţi de acord cu aceste aserţiuni, pe care le-aţi vehiculat public de atâtea ori.
Neşansa individuală a dat naştere unui paradox: tocmai dumneavoastră, iniţiatorul şi promotorul acestei candidaturi, aţi devenit principala piedică în adjudecarea acestui titlu. Nu are rost să ne amăgim, minţindu-ne că titlul ar putea reveni Băii Mari, un municipiu condus de un primar trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Când e vorba de criterii europene, chiar şi simplele suspiciuni sunt arhisuficiente pentru descalificare. Cu alte cuvinte, oricât de funcţional e principiul prezumţiei de nevinovăţie şi indiferent care va fi verdictul justiţiei, şansele ca Baia Mare să devină capitală europeană a culturii sunt nule, câtă vreme sunteţi un primar cu problemele menţionate. Iar timpul nu mai are răbdare, căci decizia finală a desemnării câştigătorului se apropie cu repeziciune.
Domnule Cătălin Cherecheş, Baia Mare a dovedit şi în aceste alegeri locale că vă iubeşte, iar dumneavoastră sunteţi obligat să le răspundeţi băimărenilor tot cu iubire; la modul concret, nu doar prin declaraţii. Şi cea mai bună dovadă a faptului că iubiţi din suflet Baia Mare şi pe locuitorii săi, mai mult decât funcţia de primar, e să vă înaintaţi demisia, după depunerea jurământului. E gestul care ar reda Băii Mari şansa de a deveni capitală europeană a culturii. E gestul care ar dovedi că aţi crezut cu adevărat în ideea candidaturii şi că vă pasă sincer de destinul comunităţii. Iar băimărenii vor înţelege în mod corect că demisia nu e o recunoaştere a vreunei vinovăţii, ci o recunoaştere a faptului că iubiţi atât de mult oraşul, încât efectiv sunteţi în stare de orice de dragul Băii Mari. Inclusiv să demisionaţi din funcţia de primar; o demisie dată din tot sufletul, din dragoste pentru viitorul municipiului şi al băimărenilor.
Domnule Cătălin Cherecheş, nu vă cerem decât un lucru firesc, în acord cu numeroasele dumneavoastră declaraţii: să arătaţi fără echivoc că iubiţi cu adevărat Baia Mare şi pe băimăreni, aşa cum, de altfel, merită această comunitate.
Preşedinte PNL Maramureş
Mircea Dolha – deputat

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.