Simplificări ale documentelor la APIA

0
448

A fost redus numărul documentelor prin care fermierii fac dovada utilizării terenului. De acum, se solicită doar adeverinţa emisă de primărie, conform înscrisurilor din registrul agricol. Cererile unice de plată se supun controalelor încrucişate preliminare de către APIA, iar fermierii au dreptul să modifice cererea unică de plată, fără penalizări.
Pentru flexibilizarea condiţiilor de accesare a plătii pentru înverzire, fermierii pot să modifice utilizarea parcelelor agricole în ce priveşte zonele acoperite de strat vegetal, prin schimbarea amplasamentului parcelei agricole sau schimbarea amestecului de specii de culturi pentru strat vegetal, însă fără să modifice procentul zonelor acoperite de strat vegetal declarat, dar cu obligativitatea notificării APIA. De asemenea, fermierii pot să desfiinţeze culturile secundare prin diverse metode mecanice şi să prelungească termenul de desfiinţare a culturilor secundare în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile executării lucrării, tot cu notificarea APIA.
Pentru accesarea formelor de sprijin în zootehnie, la schema decuplată de producţie la bovine lapte, a fost eliminată condiţia înregistrării beneficiarilor în sistemul de administrare a cotelor de lapte. A fost eliminată cerinţa prezentării adeverinţei emise de către medicul veterinar de liberă practică, la solicitarea de ajutor naţional tranzitoriu şi sprijin cuplat în zootehnie. A fost eliminată adeverinţa (prin care se recunoaşte statutul de crescător de bovine/ovine/caprine al solicitantului) eliberată de către o organizaţie/asociaţie a crescătorilor de bovine/ovine/caprine. A fost eliminată cerinţa de identificare a animalelor în 20 de zile de la fătare şi care elimină total animalul de la subvenţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.