Alocaţii financiare nerambursabile

0
307

Ieri, 20 iulie, au fost lansate două programe de finanţare nerambursabilă: 1. Programul naţional multianual de microindustrializare şi 2. Programul naţional mul­ti­anual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea IMM în mediul rural.
1. Programul naţional multianual de microindustrializare are un buget de 60.890.000 lei. Se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 244 de beneficiari. Pot beneficia societăţile care se încadrează în categoria întreprinderilor mici sau mijlocii, care au cel puţin 2 exerciţii financiare încheiate. Valoarea ajutorului de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor  eligibile aferente  proiectului. Ajutorul poate fi de maximum 250.000 lei/ beneficiar.
2. Programul naţional multianual pentru înfiinţarea şi dezvoltarea IMM în mediul rural are un buget de 25.900.000 lei. Se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 207 de beneficiari. Pot beneficia de ajutor operatorii economici, întreprinderi mici şi mijlocii, respectiv societăţile comerciale, societăţile cooperative, inclusiv societăţile cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanele fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderile individuale, care sînt înregistrate pe teritoriul României la Oficiul Registrului Comerţului şi îşi desfăşoară activitatea de cel puţin 3 ani fiscali consecutivi, şi au sediul social sau punctul/punctele de lucru în mediul rural şi implementează proiectul în mediul rural. Valoarea ajutorului financiar nerambursabil este de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor  eligibile efectuate. Ajutorul nu poate depăşi suma de 125.000 lei/beneficiar. Înscrierile în aceste programe se fac pe site-ul www.aippimm.ro, aplicaţia fiind activă din 20 iulie 2016. Informaţii: sediul OTIMMC Cluj-Napoca, str. Horea nr. 13, Cluj-Napoca, tel. 0264 487 244.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.