Tabăra de vară la Mănăstirea surorilor baziliene – o experienţă încântătoare

0
590

În  săptămâna 4-10 iulie, Mănăstirea „Sf. Maria” de pe Dealul Crucii  din Baia Mare a găzduit tabăra de vară pentru copii, devenită deja o tradiţie.
67 de copii s-au adunat la surorile baziliene pentru recreere şi rugăciune la sfârşit de an şcolar: „Copiii au fost atât de încântaţi la sfârşitul taberei, încât ne-au spus că ar vrea să se întoarcă în luna august aici, la mănăstire, şi nu anul viitor, aşa cum este prevăzut”, afirmă sora Claudia, superioara mănăstirii şi organizator principal al taberei.
Pe parcursul zilei, participaţii, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 13 ani, au avut parte atât de momente de rugăciune şi meditaţie pe diferite teme (prietenia, rugăciunea, Sfânta Liturghie, fericirea), cât şi de momente de relaxare, socializare şi creaţie.
Astfel, dimineaţa, după micul dejun, copiii erau invitaţi să asculte lecţia pe tema zilei, ţinută de una dintre surori. Lecţia era urmată de un moment în care fiecare era îndemnat să mediteze individual la tema propusă, iar apoi să-şi mărturisească trăirile la întâlnirea pe grupuri. Un grup era format din aproximativ 20 de copii: „Copiii au colaborat, au fost implicaţi şi dădeau răspunsuri foarte interesante. Sunt nişte copii foarte inteligenţi”, ne-a spus sr. Claudia.
După-masa fiecărei zile a fost dedicată activităţilor practice: „Timp de două zile am desenat şi decorat cu macaroane mici pictate şi cu floricele o icoană care o reprezenta pe Sfânta Fecioară Maria. De asemenea, am creat un suport de lumânare în formă de inimioară. Aceste lucrări copiii şi le-au dus acasă şi le păstrează ca amintiri”, ne-a mai spus sora. Au fost incluse în program şi ore de dans, judo sau activitate de croitorie şi gătit (făcut de covrigei, pizza). „Am rămas uimite să observăm cum unii copii, mai pregătiţi, îi învăţau pe ceilalţi aceste activităţi”, au afirmat călugăriţele.
Tabăra s-a încheiat cu sceneta „Întoarcerea fiului risipitor”, pe care copiii au prezentat-o părinţilor, urmată de înmânarea diplomelor de participare şi o cină cu toţii împreună: călugăriţe, copii şi părinţi.
„Pentru noi a fost destul de solicitant să ne ocupăm 5 surori de un număr atât de mare de participanţi (două dintre noi am stat de veghe şi noaptea), însă a fost o experienţă încântătoare…; ne-am bucurat să vedem cât sunt de inteligenţi şi creativi copiii la această vârstă”, a afirmat sr. Claudia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.