Ţigări ascunse sub nisip

0
516

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul unor acţiuni pentru combaterea contrabandei, 21.000 pachete ţigări, în valoare totală de 188.300 lei, 3.500 dintre acestea fiind ascunse sub nisip, într-un atelaj hipo.
În data de 21 iulie, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, pe timpul acţiunii, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii de frontieră Tisa, judeţul Maramureş, un bărbat care se deplasa cu un atelaj hipo de la frontieră spre interiorul ţării pe un drum de pământ. Echipajul poliţiei de frontieră a oprit şi identificat persoana în cauză, descoperind totodată în căruţă, ascunse sub nisip, mai multe colete cu ţigări. În urma inventarierii celor 6 colete descoperite în căruţă, a rezultat cantitatea de 3.500 pachete ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 31.300 lei. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.

Ţigări de contrabandă în curtea unei sighetence

În data de 21 iulie, în jurul orei 6.20, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit o cărare de urme care ducea de la râul Tisa până la un imobil de pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii de frontieră au observat în curtea imo­bilului, care aparţine Mariei B. de 23 de ani, colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Persoana în cauză a predat coletele lucrătorilor noştri şi a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 11.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 103.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor

Pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, un echipaj format din doi poliţişti de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmaţiei a observat într-o zonă împădurită mai multe persoane care transportau către interiorul tarii colete voluminoase. Poliţiştii au procedat la somarea prin voce a celor în cauză. Deoarece aceştia nu s-au supus, au tras, conform prevederilor legale, patru focuri de avertisment în plan vertical. În acel moment, bărbaţii au abandonat coletele şi s-au retras pe teritoriul ucrainean. Imediat, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei. Cu această ocazie, au fost descoperite 12 colete care conţineau cantitatea de 6.000 pachete de provenienţă ucraineană, în valoare de 54.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În toate cazurile se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.