La mulţi ani, domnule Traian!

0
480

Ing. Traian Rad Tăut s-a născut la 24 iulie 1957. Este absolvent al Facultăţii de mecanică a Institutului Politehnic din Cluj-Napoca, cu rezultate notabile, în anii de studii. Căsătorit. Soţia: Cornelia. Are doi copii: Alina-Ioana, medic, Alexandru, economist. A fost repartizat la IMMUM Baia Mare. A lucrat în această unitate în perioada 1983-1992. Actualmente este inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş. În lumea voleiului băimărean, domnul Traian Rad Tăut a venit în anul 1997, cînd a fost ales preşedintele secţiei de volei „U” Explorări Baia Mare. În perioada 2004-2008 a fost membru în Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei. În clepsidra timpului s-au adunat 19 ani, de cînd Traian Rad Tăut se află alături de gruparea voleibalistică băimăreană. Este cel mai longeviv preşedinte din mişcarea sportivă a municipiului Baia Mare.
În acest arc temporal, a avut parte de bucurii, dar şi insatisfacţii. În ambele situaţii, a dovedit un adevărat spirit de fair-play. De multe ori a fost tentat să renunţe la orice funcţie din sfera voleiului. „Microbul” şi pasiunea pentru acest sport, l-au ţinut să rămînă la echipa lui de suflet. Nu cred că există un medic care-l poate vindeca de această „boală”.
Pe lîngă preocuparea permanentă pentru bunul mers şi destinul echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare, Traian Rad Tăut s-a implicat în organizarea şi derularea unor competiţii de anvergură la Baia Mare. N-au fost puţine: Cupa Con­federaţiei Europene de Volei, cu participarea unor echipe de valoare din Grecia, Spania, Bosnia-Herţegovina, alături de „U” Explorări Baia Mare. În anii 2008 şi 2009, turneul final al Cupei Balcanice cu formaţii din Turcia, Serbia, Grecia şi „U” Explorări. Challenge Cup cu prezenţa unor echipe străine. Calitatea de gazdă trebuia onorată, la cerinţele Federaţiei Internaţionale de Volei. Aprecierile au fost laudative, din partea conducătorilor echipelor vizitatoare. În „umbra” organizării jocurilor şi a altor activităţi, s-a aflat Traian. Cea mai mare bucurie din existenţa lui ca şi conducător la Ştiinţa Explorări Baia Mare, a avut-o în 30 aprilie 2011, cînd băimărenii au cîştigat titlul de vicecampioni ai României.
În ceas aniversar, un sincer, „La mulţi ani!”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.