10.000 de pachete cu ţigări de contrabandă depistate în ultimele 24 de ore

0
446

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat la frontiera verde şi în PTF Siret aproximativ 10.000 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 86.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.
• În data de 27 iulie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 7.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul ţării mai multe colete voluminoase. Imediat poliţiştii au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, efectuînd somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, în urma acţiunii fiind reţinută o persoană de sex masculin, cetăţean ucrainean. Au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, concomitent fiind luate măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 4 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. Persoana în cauză, identificată ca fiind Vasilovici T., în vîrstă de 18 ani, a fost dusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarieri ţigărilor a rezultat cantitatea de 5.490 pachete, marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de 60.390 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. Cetăţeanul ucrainean este cercetat sub aspectul săvîrşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. De asemenea, faţă de acesta s-a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Rădăuţi, la finalizare urmînd a se lua toate măsurile legale ce se impun.
• Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au declanşat, ieri, o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. În jurul orei 23.00, poliţiştii noştri au observat în apropierea frontierei de stat o persoană care se deplasa de la frontieră spre interiorul ţării, transportînd colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanei în cauză, aceasta fiind identificată ca fiind Vasile S. de 35 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş. Imediat au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar în urma cercetării zonei au fost descoperite patru baxuri cu ţigări, de provenienţă ucraineană. La inventarierea coletelor a rezultat cantitatea de 2.670 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 24.000 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării. În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi a depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
• Ieri dimineaţă, în jurul orei 4.24, în PTF Siret – ITPF Sighetu Marmaţiei, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean Radyslav N., în vîrstă de 32 de ani, conducînd un autoturism marca Opel Astra, înmatriculat în Polonia. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat, în podeaua autoturismului, cantitatea de 1.488 pachete cu ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de peste 1.815 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Autoturismul marca Opel Astra în valoare de 6.700 lei a fost ridicat în vederea confiscării, deoarece avea confecţionat un spaţiu special amenajat pentru transportul ţigărilor.

BMW X6 căutat în Italia, depistat la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit – la intrarea în ţară – un autoturism marca BMW X6 care figurează în bazele de date ca fiind căutată, alertă emisă de autorităţile italiene. Miercuri, 27 iulie a.c., în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în ţară Daniil P., în vîrstă de 32 de ani, din Kazahstan. Acesta conducea un autoturism marca BMW X6, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare specifice Belgiei. Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în România, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile italiene din luna februarie 2016. Autovehiculul, în valoare de 100.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Petea pînă la finalizarea cercetărilor. În cauză, au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvîrşirea infracţiunii de tăinuire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.