PSD susţine sportul de performanţă! În Baia Mare, fotbalul „s-a mâncat” dintotdeauna „pe pâine”!

0
1401

În campania electorală, toţi candidaţii, partidele şi coaliţiile „s-au dat de pământ” că vor susţine sportul băimărean. Personal, am fost rezervat în promisiunile făcute, nefiindu-mi clare nici resursele financiare ale primăriei, nici conţinutul angajamentelor asumate prin contracte de primărie faţă de cluburile băimărene.

Iată însă că acum nu numai că ramuri ale sportului băimărean nu sunt ajutate, dar li se pun şi beţe în roate. Mă refer la echipa de fotbal a oraşului – jucători, antrenori, suporteri şi cele 7 grupe de juniori ale echipei.

Anul trecut, în 27 octombrie 2015, reprezentanţii FCM Baia Mare şi cei de la Serviciul Public de Ambient Urban al Băii Mari au semnat contractul de comodat cu nr. 1.873, care prevede că timp de 12 luni FCM Baia Mare se poate antrena şi poate juca gratuit pe Stadionul Viorel Mateianu. Acest contract a stat la baza înscrierii echipei în sezonul competiţional 2016-2017.

CONTRACTUL ESTE ÎNCĂ ÎN VIGOARE! Cu toate acestea, Poliţia Locală, la solicitarea celor de la SPAU, a scos jucătorii afară din incinta Stadionului, în timpul antrenamentului. Mai apoi, doamna Eleonora Gheţie, directorul Serviciului Public de Ambient Urban Baia Mare, a anunţat că SPAU nu poate permite ca un club privat să folosească Stadionul V. Mateianu în mod gratuit şi a afirmat că acest contract de comodat nu este în conformitate cu legile naţionale.

Suporterii ştiu că echipa FCM Baia Mare este o echipă privată din 2014, aşadar era tot privată şi în 2015 când s-a semnat contractul de comodat.

Personal, deduc că nici în 2015 acest contract nu era legal şi că nici în sezonul 2015-2016 FCM Baia Mare nu ar fi avut dreptul să se antreneze gratuit pe Stadion, deşi acest lucru s-a întâmplat.

Dincolo de faptul că primăria Baia Mare are obligaţia de a clarifica această situaţie, iar în cazul în care îşi asumă nelegalitatea contractului încheiat ne spune şi cine sunt persoanele responsabile pentru prejudiciul creat municipiului Baia Mare şi băimărenilor pentru acordarea în folosinţă a unui bun public în mod gratuit unei entităţi private şi care sunt măsurile disciplinare, materiale sau penale, după caz, pe care este obligată să le ia.

Rămâne de neînţeles lipsa de reacţie a conducerii primăriei de a propune soluţii alternative care să permită continuarea activităţii sportive, nu doar a echipei de fotbal, dar şi a celor 200 de copii legitimaţi la FCM Baia Mare, care acum nu mai au unde să se antreneze.

Sigur, cei din primărie se pot ”spăla pe mâini” şi să vină cu condiţii financiare pe care clubul FCM Baia Mare nu poate în momentul de faţă să le suporte, dar aceasta nu este nici în spiritul colaborării de până acum cu clubul băimărean sau al promisiunilor făcute în campania electorală şi nici în respectul jucătorilor, seniori şi juniori, ai acestui club, care nu trebuie să devină victimele unei „conjuncturi”, aşa cum a afirmat doamna director Eleonora Gheţie în emisiunea de miercuri seara, la un post local de televiziune.

Solicit Primăriei Baia Mare clarificarea urgentă a situaţiei FCM Baia Mare şi o asigur de sprijinul PSD, prin consilierii locali, pentru identificarea soluţiei care să permită continuarea efectivă şi fără sincope a activităţii echipei de fotbal băimărene. Seniorii şi cei 200 de juniori trebuie să se pregatească şi, momentan, au de partea lor un contract valabil. Nu este suficient că joacă şi se antrenează pe un stadion învechit şi că fac sacrificii pentru a putea practica acest sport pe care îl iubesc?!

semnatura florin tataru

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.