Studenţii băimăreni, revoltaţi de creşterea taxelor

0
489

Liga Studenţilor ,,Pintea Viteazul” îşi exprimă nemulţumirea faţă de decizia conducerii Universităţii Tehnice Cluj-Napoca, de care aparţine Centrul Universitar Nord din Baia Mare, de a mări taxa de şcolarizare pentru viitorii studenţi ai Facultăţii de Inginerie de la Baia Mare cu suma de 800 de lei.

În cadrul şedinţei Senatului Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, din 22 iulie, s-a aprobat regulamentul de taxe pentru anul universitar 2016-2017. La propunerea conducerii executive, aceasta stipulează faptul ca taxa de şcolarizare de la Facultatea de Inginerie a Centrului Universitar Nord din Baia Mare să sufere o creştere de 800 de lei, ajungând astfel la suma de 3.300 de lei anual.
În ciuda încercărilor de a negocia, precum şi a voturilor împotrivă venite din partea studenţilor reprezentanţi de la Baia Mare, regulamentul a fost aprobat în această formă prin votul majoritar al Senatului Universitar. Prin urmare, decizia va intra în vigoare începând cu anul universitar 2016-2017 şi îi va afecta pe studenţii din anul I ai acestei facultăţi. Liga Studenţilor ,,Pintea Viteazul” din Baia Mare îşi exprimă îngrijorarea şi nemulţumirea faţă de adoptarea unei astfel de decizii. Organizaţia se ocupă de reprezentarea intereselor studenţilor şi îşi doreşte încurajarea tinerilor înspre a-şi continua studiile, precum şi un mediu academic cât mai accesibil pentru aceştia. Ei sunt de părere că o astfel de creştere va duce la o scădere a numărului de studenţi, motivul principal fiind neconcordanţa acestuia cu mediul economic al oraşului Baia Mare şi a localităţilor din împrejurimi de unde provin studenţii Facultăţii de Inginerie.
,,Ca reprezentanţi ai intereselor studenţilor nu putem să fim de acord cu o astfel de decizie care îi afectează în mod direct, indiferent de argumentele care stau la baza ei. Ne dorim un mediu academic cât mai accesibil şi adecvat pentru studenţii băimăreni, ceea ce nu se va realiza prin creşterea taxelor de şcolarizare. Vom încerca, prin urmare, să venim cu o serie de propuneri adresate conducerii universităţii care vor urmării oferirea unor facilităţi care să compenseze această creştere pentru a veni în sprijinul celor care vor fi afectaţi de această decizie”, a declarat Vlad Caniuca, preşedintele Ligii Studenţilor ,,Pintea Viteazul” din Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.