Se distribuie ajutoarele alimentare

0
828

Serviciul Public Asistenţă Socială din subordinea Consiliului Local Baia Mare anunţă continuarea programului de distribuire a ajutoarelor alimentare din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

De aceste ajutoare vor beneficia pensionarii care îndeplinesc următoarele criterii: pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sînt de pînă la 450 lei/lună; pensionarii beneficiari ai indemnizaţiei sociale pentru pensionari al căror venit este de pînă la 450 lei/lună; persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război a căror cuantum cumu­lat este de pînă la 450 lei/lună; persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sînt de pînă la 450 lei/lu­nă/per­soană, inclusiv, şi nu se încadrează în niciuna dintre categoriile prevăzute în prezentul comunicat de presă. Toate aceste persoane îşi pot ridica produsele alimentare de la Centrul Social Multifuncţional „Rivulus Pueris”, str. Ioan Slavici nr. 1B, pînă la data de 31 august a.c., în intervalul orar 8-16. La Centrul de Zi pentru Copii cu Nevoi Speciale „Luchian”, str. Ştefan Luchian nr. 29, tot pînă în 31 august, se pot prezenta persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private. Cantina din cadrul Colegiului Tehnic Transilvania, str.  8 Martie nr. 7, va distribui alimente pentru şomerii care beneficiază în condiţiile Legii nr. 76/2002 de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar de pînă la 450 lei sau şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene care nu beneficiază de indemnizaţie de şomaj în condiţiile Legii nr. 72/2002. Ultima locaţie unde persoanele nevoiaşe se pot prezenta pentru ridicarea alimentelor gratuite este Centru Comunitar Romanii, str. Electrolizei nr. 8A. Aici pot merge familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (VMG) acordat în baza Legii 416/2001 sau familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010. Şi în aceste ultimele două locaţii programul este acelaşi, între orele 8-16, zilnic, pînă la 31 august.
Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) asigură pe întreaga perioadă 2014-2020 distribuţia gratuită de ajutoare alimentare categoriilor sociale dezavantajate. Programul este finanţat în proporţie de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane şi în proporţie de 15% din bugetul naţional
Orice modificări care vor surveni prezentului program de distribuire vor fi făcute publice printr-un comunicat de presă. Pentru mai multe detalii, puteţi să contactaţi Serviciul Public Asistenţă Socială la numărul de telefon 0262-211949 (interior 5) sau la sediul din str. Dacia nr. 1, zilnic, între orele 8.30-15. (c.f.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.