În ziua reunirii lotului, prima conferinţă de presă

0
532

BCM Baia Mare, echipă nou promovată în Liga Naţională după un an de la înfiinţare, a susţinut, ieri, prima conferinţă de presă, zi în care a fost programată şi reunirea lotului. George Opriş, preşedintele clubului, Dan Ionescu, director tehnic şi Dan Donca, antrenor secund au apărut ieri în faţa presei maramureşene pentru a oferi detalii despre sezonul care va veni.

Astfel, antrenamentele în vederea pregătirii noului campionat au debutat ieri sub comanda directorului tehnic şi al antrenorului secund, Sebastian Man (antrenor principal) fiind plecat la lotul naţional Under 16. Pe lîngă acesta, alţi doi jucători – Lucas Tohătan şi Vasile Dunca, participă cu naţionala României Under 18 la Campionatul European din Macedonia (Skopje), aceştia urmînd a reveni la echipa de club în 10 sau 11 august. Componenţa lotului prezent la reunire: Andrei Dohi, Akeme Smart (transfer), Corneanu Cristian, Porumb Cristian, Sharif Watson (transfer), Denis Murgu, Mike Smith (transfer), Liviu Rotariu (transfer), Taylor Lavery (transfer), Stoica Dan, Thomas Feeney (transfer). În probe se mai află doi jucători: Florin Ilincov (BC Mureş) şi Steve Rosemont (USA).
Jucătorii au efectuat deja, ieri, vizita medicală, iar antrenamentele vor continua în sala de sport a Şcolii „Vasile Alecsandri”, pînă la finalul lunii august. Tot la finalul acestei luni se preconizează ca sala polivalentă „Lascăr Pană” să fie pusă la punct cu trasarea terenului şi să fie montată instalaţiile aferente omologate de federaţia de specialitate.
La începutul lunii septembrie este stabilit un turneu la Târgu Mureş, în 1-3 septembrie, dotată cu Cupa Mureş, unde vor mai participa BC Mureş (vicecampioana României), CSM Oradea (campioana în exerciţiu) şi Phoenix Galaţi (locul VII sezonul trecut). De asemenea, conducerea clubului se mai află în discuţii cu CSM Oradea sau BC Timişoara pentru meciuri amicale. Obiectivul grupării băimărene este unul cît se poate de clar, evitarea retrogradării, în condiţiile în care nou promovata are cel mai mic buget din Liga Naţională. Totuşi, BCM Baia Mare este singura formaţie din primul eşalon care are în componenţă 7 jucători autohtoni, iar media de vîrstă a lotului condus de Sebastian Man se ridică la 21 de ani.
Cît priveşte partea financiară a clubului, preşedintele George Opriş a precizat că BCM Baia Mare a semnat parteneriate cu Aramis Group, Sfara Tours şi Ferma Zootehnică pentru susţinerea financiară a nou promovatei, contracte care se ridică la aproximativ 50.000 de euro. Tot George Opriş a adus la cunoştinţa mass-media că în cadrul Proiectului Olimpic 1.000, în care orice persoană poate deveni membru în cazul în care contribuie cu 200 lei anual, s-au înscris peste 20 de persoane. Acestea vor avea gratuitate la toate meciurile de pe teren propriu ale BCM Baia Mare, dar se vor alege şi cu un tricou, fanion sau eşarfă. De asemenea, conducerea grupării îşi propune că pînă la finalul sezonului acest proiect să contabilizeze 1.000 de membri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.