Amendaţi pentru utilizarea mobilului la volan

0
339

În 1 august, poliţiştii Biroului Rutier au fost prezenţi în trafic, pe principalele artere de circulaţie, pentru prevenirea şi combaterea unor evenimente rutiere nedorite.
Acţiunile poliţiştilor s-au axat în principal pe constatarea şi sancţionarea abaterilor privind folosirea centurii de siguranţă de către cei care se deplasează cu autovehicule pe drumurile publice şi folosirea sistemului hands-free de către conducătorii auto care vorbesc la telefonul mobil în timp ce conduc.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat 62 de contravenţii. Şoferii care s-au abătut de la respectarea normelor rutiere în vigoare au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 9.250 de lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut două permise de conducere. La Seini, poliţiştii au acţionat între orele 15.00 – 19.00 împreună cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care se abat de la respectarea normelor tehnice ale autovehiculelor cu care se deplasează. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.250 de lei, şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

Femeie rănită în accident

În seara zilei de 1 august, în jurul orei 20.15, poliţiştii rutieri au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui accident de circulaţie produs pe raza municipiului Baia Mare. O femeie în vârstă de 61 de ani, domiciliată în Satulung, care se deplasa cu autoturismul dinspre strada George Coşbuc spre bulevardul Decebal din municipiu, a virat la stânga cu intenţia de a ajunge într-o staţie de carburanţi încălcând marcajul longitudinal simplu continuu. Astfel, autoturismul condus a intrat în coliziune cu un alt autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani din Coltău. Impactul s-a soldat cu rănirea unei pasagere în vârstă de 59 de ani din Satulung. Victima a fost transportată la spital, unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu permis de conducere fals

Un bărbat din Valea Vişeului, care le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere fals, este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi uz de fals.
În seara zilei de 1 august, la ora 21.30, poliţiştii Secţiei 4 Leordina, care efectuau controale pentru identificarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care se abat de la respectarea normelor în vigoare, au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DJ 185, pe raza localităţii Petrova. La volanul maşinii a fost identificat un bărbat de 44 de ani din Valea Vişeului, care le-a prezentat poliţiştilor un permis de conducere emis de autorităţile ucrainene. Deoarece permisul de conducere nu prezenta elemente de siguranţă, poliţiştii au efectuat verificări în urma cărora au constatat că bărbatul identificat nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi uz de fals.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.