15 milioane de euro pentru IMM-urile din agricultură, acordaţi prin Planul de Investiţii pentru Europa

0
425

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a oferit un împrumut de 15 milioane de euro companiei Agricover Credit IFN pentru a finanţa proiectele de dimensiuni reduse implementate de IMM-urile din domeniul agricol. Este primul acord încheiat în România în cadrul Fondului european pentru investiţii strategice (FEIS), pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa (#investEU), lansat de Comisia Juncker.
Agricover Credit IFN este, în prezent, singura instituţie financiară din România axată în mod exclusiv pe finanţarea agricultorilor şi a proiectelor lor. Împrumutul de la BEI va ajuta la găsirea de soluţii pentru lipsa finanţărilor necesare IMM-urilor agricole din România şi va contribui, astfel, la mai buna utilizare a potenţialului agriculturii româneşti.
Fondul european pentru investiţii strategice (FEIS) este o iniţiativă ce stă la baza Planului de investiţii pentru Europa şi este implementat în co­mun de Grupul EIB – compus din Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Fondul European de Investiţii (FEI) – şi de Comisia Europeană. Acesta îşi propune să corecteze disfuncţionalităţile actuale ale pieţei prin eliminarea lacunelor şi mobilizarea investiţiilor private. FEIS va sprijini investiţii strategice în domenii-cheie, cum ar fi infrastructura, educaţia, cercetarea şi inovarea, precum şi finanţarea de risc pentru întreprinderile mici. (c.f.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.