Clădirile de patrimoniu reabilitate ar putea fi scutite de impozit

0
358

Coaliţia pentru Baia Mare are în plan propunerea mai multor proiecte de hotărâre în Consiliul Local din municipiu în perioada următoare. Astfel, reprezentanţii coaliţiei din legislativul băimărean vor ca terenurile decontaminate de pe raza municipiului, cât şi clădirile de patrimoniu reabilitate, să fie scutite pe mai mulţi ani de la impozitul cuvenit la bugetul local.
„Vom avea propuneri în Consiliu Local. Printre ele se numără şi cea prin care noi dorim să scutim de la impozit, din anul 2017, pentru o perioadă de 10 ani, terenurile decontaminate. O altă propunere va fi scutirea de impozit pe şapte ani a clădirilor de patrimoniu reabilitate, dar şi realizarea unui sistem de reîncărcare a autovehiculelor electrice. De asemenea, vom relua proiectul de hotărâre pentru acordarea subvenţiilor la consumul de apă provenită de la societatea Vital, pentru consumatorii din rândul persoanelor defavorizate şi nu în ultimul rând înfiinţarea unei agenţii de turism a municipiului Baia Mare”, a declarat Radu Ardelean, Coaliţia pentru Baia Mare.
Ideile băimărenilor vor fi transpuse în proiecte de hotărâre
Băimărenii care au idei pentru oraş, dar şi pentru a li se rezolva problemele cu care se confruntă, au fost primiţi la sediul Coaliţiei pentru Baia Mare. De asemenea, în perioada următoare, reprezentanţii formaţiunii vor merge în cartiere pentru a face acelaşi lucru: a asculta doleanţele cetăţenilor: „În ultima lună ne-am întâlnit la sediul Coaliţiei pentru Baia Mare cu cetăţenii municipiului, care şi-au exprimat doleanţele lor, dar ne-au adus la cunoştinţă şi situaţia cu problemele din oraş. De asemenea, oamenii au venit cu sugestii de proiecte pe care ei ar vrea ca noi să le implementăm în oraş. Vom ţine cont de sugestiile cetăţenilor. Ba mai mult, în peri­oada următoare vom mer­ge noi în cartiere, pentru a ne întâlni cu cetăţenii şi a vedea exact cu ce probleme se confruntă la faţa locului şi a le rezolva pe cât posibil”, a conchis Radu Ardelean.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.