Paraclisul Maicii Domnului la Catedrala Episcopală din Baia Mare

0
1018

Marţi, 2 august, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, împreună cu soborul de preoţi slujitori ai sfântului locaş. La strană a dat răspunsurile Grupul de cântăreţi ai Catedralei.
„Ne rugăm în această perioadă mult Maicii Domnului, pentru că Maica Domnului se roagă pentru noi neîncetat. Ne rugăm şi noi mai mult în această perioadă. Mereu ne rugăm Maicii Domnului şi avem multă iubire, recunoştinţă şi nădejde şi încredere în rugăciunile Maicii Domnului, însă în această perioadă, prin slujba Paraclisului, ne adunăm mai mulţi şi ne rugăm mai intens şi transformăm zilele lucrătoare într-o zi de rugăciune şi de sărbătoare pentru Maica Domnului, în cele 14 zile de post din perioada aceasta, a spus P.S. Iustin Sigheteanul.
Îi mulţumim Maicii Domnului pentru că s-a sacrificat pentru noi şi pentru că şi-a sacrificat viaţa, nu a trăit-o ca şi noi, oamenii, în mod obişnuit şi, de multe ori, banal, ci a trăit-o în ascultare faţă de poruncile lui Dumnezeu, în smerenie şi sfinţenie, făcându-Se asemenea Bisericii lui Hristos „Biserică Sfinţită şi Rai Cuvântător”, transformând fiinţa Ei în locaş transparent Duhului Sfânt, pentru ca să se poată sălăşlui Duhul Sfânt într-Însa şi să zămislească pe Fiul lui Dumnezeu de la Duhul Sfânt în chip supranatural pentru noi şi pentru a noastră mântuire. Noi simţim dragostea de mamă a Maicii Domnului şi simţim în fiinţa noastră îndemnul şi dorinţa de a O iubi, de a O respecta, de a O preţui şi de a O ruga”, a mai spus P.S. Iustin Sigheteanul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.