Amenzi de peste 50.000 de lei aplicate ieri de poliţişti participanţilor la trafic

0
362

Miercuri, 3 august, poliţiştii rutieri din judeţul Maramureş au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 50.000 de lei şi au fost reţinute nouă permise de conducere.
Pe tot parcursul zilei, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare şi cei din Baia Sprie, Şomcuta Mare, Cavnic, Dragomireşti şi Sarasău au efectuat controale în trafic menite să prevină producerea de accidente rutiere şi să combată cauzele generatoare ale acestora. Poliţiştii au urmărit în special depistarea şi sancţionarea mopediştilor şi bicicliştilor care încalcă prevederile circulaţiei pe drumurile publice şi a şoferilor care nu acordă prioritate de trecere pietonilor sau conduc autovehicule ce nu corespund din punct de vedere tehnic.
În cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii rutieri au controlat mai multe autovehicule care se deplasau pe drumurile publice şi pentru neregulile constatate au aplicat 155 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor este de 50.381 de lei.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere, au retras tot atîtea certificate de înmatriculare şi în două cazuri au întocmit dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

Tot miercuri, 3 august, la ora 13.30, poliţiştii din Baia Sprie au fost sesizaţi, prin SNUAU 112, că pe raza oraşului s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a cinci persoane.
• Un tînăr de 25 de ani din Satu Mare, care conducea un autoturism pe strada Câmpului din Baia Sprie, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară încălcînd marcajul continuu şi a intrat în coliziune cu un autoturism al cărui conducător auto, băimărean de 33 de ani, efectua un viraj regulamentar spre stînga, pe strada Unguraşului.
În urma impactului, cei doi conducători auto şi alte trei persoane cu vîrste între 21 şi 53 de ani, pasagere în cele două autoturisme, au suferit leziuni corporale şi au fost transportate la Spitalul Judeţean Baia Mare, dar nu au necesitat internarea.
Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
• Un alt eveniment rutier s-a produs la ora 19.00, pe strada Făget din municipiul Sighetu Marmaţiei.
Un cetăţean german în vîrstă de 46 de ani, care conducea o motocicletă dinspre Sighetu Marmaţiei spre Vadu Izei, nu s-a asigurat suficient la schimbarea direcţiei de mers spre stînga şi a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus în aceeaşi direcţie de un bărbat de 41 de ani din Bocicoiu Mare.
Motociclistul a fost transportat la spitalul din Sighetul Marmaţiei, unde a beneficiat de îngrijiri medicale, dar nu a rămas internat.
În ambele cazuri poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor dispune măsuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.