1.675.000 de lei pentru achiziţionarea celui mai performant Computer Tomograf la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare

0
603

Cel mai performant Computer Tomograf, de 128 de slice-uri, care oferă o viteză de scanare de trei ori mai rapidă decât în cazul altor echipamente CT, folosind doze de iradiere cu 50% mai scăzute pentru pacient, va fi achiziţionat de Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Noul Computer Tomograf oferă o calitate superioară a imaginii, pentru un diagnostic corect şi rapid. Astfel, cu ajutorul noului CT, medicii pot obţine maximum de informaţii cu minimum de iradiere pentru pacient.

Ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a declarat că, datorită numărului mare de pacienţi care solicită investigaţii de înaltă specialitate, respectiv Computer Tomograf, a apărut necesitatea achiziţionării unui al treilea CT la unitatea medicală din Baia Mare. ”S-a făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii şi a fost aprobată suma de 1.675.000 de lei, finanţare care oferă posibilitatea achiziţionării unui Computer Tomograf de înaltă performanţă. Dacă cele două CT-uri existente în acest moment la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare sunt de 16 slice-uri, acum vom achiziţiona unul de 128 de slice-uri”, a declarat managerul Spitalului Judeţean, ec. Sorina Pintea.

Gabriel Zetea: ”Îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite maramureşenilor este un obiectiv al Consiliului Judeţean Maramureş”

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a arătat că, îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite de Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare pentru maramureşeni a fost, dintotdeauna, un obiectiv al Consiliului Judeţean. ”Reuşim, încet-încet, în urma unui management performant al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare şi multă bunăvoinţă din partea autorităţilor tutelare ale spitalului, respectiv Consiliul Judeţean Maramureş, să găsim cele mai bune posibilităţi de finanţare pentru ca, pe lângă reabilitarea zidurilor şi a clădirii spitalului, să avem aparatură medicală performantă la dispoziţia unor medici profesionişti. Modelul de bune practici implementat la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare şi al Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie este o acţiune pe care dorim să o exportăm şi către celelalte spitale din Maramureş, fie prin trecerea unor obiective în subordinea Consiliului Judeţean, fie prin parteneriate specifice. Şi ne referim, aici, la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş, Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus şi Spitalul de Recuperare Borşa. Un management integrat, în întreg judeţul Maramureş, al tuturor unităţilor spitaliceşti ar fi un pas înainte pe care personal îl voi propune şi sper să am sprijinul partenerilor noştri din judeţ”. (g.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.