Contravenţii silvice … groase

3
1978

În urma neregulilor constatate cu ocazia interogării programului SUMAL şi a aplicaţiei IWOOD TRACKING, Garda forestieră Cluj a desfăşurat în perioada 16.06.2016 – 05.08.2016 controale la un număr de 3 operatori economici din raza judeţului Maramureş, care au ca domeniu de activitate exploatarea, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase.
S-au constatat următoarele fapte contravenţionale: expedierea şi comercializarea materialelor lemnoase fără provenienţă legală şi/sau fără avize de însoţire. În consecinţă, s-au aplicat un număr de 4 sancţiuni contravenţionale în baza Legii nr. 171/2010, în valoare totală de 50.000 lei şi a fost confiscată valoric cantitatea totală de 6.924,175 mc materiale lemnoase cu o valoare totală de 1.773.968,47 lei. O parte din controalele desfăşurate au fost efectuate împreună cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş. Informaţii de la Garda Forestieră Cluj, inspector- şef ing. Istrate Şteţco.

3 COMENTARII

  1. Daca se vor face controale riguroase la marile firme din industria lemnului,acestea ar trebui inchise,nu doar amendate.Dar efectiv nu se vrea si nu este cine sa o faca,atita timp cat nu se concediaza toti comisarii de la Garda forestiera si angajati printr-un concurs corect tineri integrii si onesti,care sa fie bine platiti si care sa nu fie compromisi.Acest fenomen este valabil pentru toate domeniile din tara noastra nu mumai pentru cel forestier.Poate ideile mele par a fi utopice,dar daca se va mai tergiversa mult cu aplicarea legilor in tara noastra ,urmarile pe termen lung vor fi dezastruoase.

  2. Furtuna intr-un pahar cu apa.Hotia si coruptia din domeniul forestier nu va disparea niciodata.
    „Dar reaua naravuire ce o aveti de fire nu se tamaduieste”

  3. Cind veti intra cu adevarat in Mafia Lemnului din zona Sighet-Borsa? Acolo trebuie procedat fara mila, legea trebuie aplicata ferm si fara menajamente.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.