Ieri, în cadrul AG a AJF Maramureş s-a fixat data începerii noului sezon şi amenzi drastice pentru bruscarea sau lovirea unui oficial

0
549

Ieri, în sala de şedinţe a sediului Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Maramureş s-a desfăşurat Adunarea Generală a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş, la care au luat parte preşedintele Cristian Balaj, Zoltan Szekely, Iosif Medvecz, Mihai Mihalca, precum şi delegaţii echipelor ce activează în fotbalul din judeţul nostru.
Pe ordinea de zi a AG au existat mai multe puncte, cel mai important dintre acestea referindu-se la începerea campionatelor de la nivelul Ligii a IV-a şi a V-a. Dacă termenul de înscriere s-a dat pînă la 1 august, acesta s-a prelungit pînă în 17 august, multe dintre echipele participante nedepunînd, încă, cerere de înscriere, în special în Seria Sud din eşalonul patru. În aceste condiţii, conducerea AJF Maramureş, împreună cu delegaţii echipelor, au căzut de comun acord ca noul sezon să debuteze în 28 august, atît în Liga a IV-a, cît şi a V-a, iar prima etapă din Cupa României să aibă loc pe 21 august. Reprezentanţii fotbalului judeţean au prezentat şi amenzile, usturătoare, în cazul în care arbitrul este bruscat sau lovit, respectiv observatorul. Astfel, pentru bruscarea unui oficial la nivelul ligii a patra amenda este între 400 şi 1.000 lei, între 300 şi 800 de lei la liga a cincea, şi între 200 şi 600 de lei la juniori. În schimb, pentru lovirea unui arbitru sau observator acestea sînt mult mai mari: între 2.000 şi 4.000 lei la liga a patra, între 1.500 şi 3.000 lei la liga a cincea şi între 1.000 şi 2.000 de lei la nivelul juniorilor.
ajf-1În cadrul aceleiaşi şedinţe cei din forul fotbalului judeţean au comunicat şi echipele dezafiliate sau afiliate la AJF Maramureş. La capitolul dezafilieri le putem trece pe Spicul Ardusat, Rozalina Rozavlea, CS Real Săsar, FC „Viorel Mateianu” Baia Mare, L’Atista Baia Mare, iar la afilieri s-a înregistrat o singură grupare – Şcoala Gimnazială Băiţa de sub Codru. Din acest sezon va exista şi un campionat de fotbal feminin la nivel de junioare, unde se vor întrece patru echipe – Şcoala Gimnazială Băiţa de sub Codru, Venus Maramureş Satulung, Salina Ocna Şugatag şi Independenţa Baia Mare. Totodată, s-a discutat şi problema vîrstei de participare în campionatul juniorilor A1, echipele avînd posibilitatea să folosească jucători născuţi în 1998 şi pînă-n 2002, cu obligativitatea ca aceştia să aibă viza medicală pe carnet.
De asemenea, a fost comunicat şi clasamentul celor mai fair-play formaţii din sezonul 2015-2016, atît la Liga a IV-a (seniori şi juniori), cît şi la Liga a V-a. La Liga a IV-a seniori pe primul loc în clasament a terminat Unirea Şişeşti, pe locul secund s-a situat Viitorul Ulmeni, iar pe locul III Iza Dragomireşti. La juniori Salina Ocna Şugatag a avut onoarea să fie pe prima poziţie, Electrica Baia Mare pe poziţia a doua, iar Zorile Moisei să încheie podiumul. În fine, la Liga a V-a prima poziţie a revenit grupării Solaris Pribileşti, Minerul Băiuţ a ocupat locul doi, şi AS Mireşu Mare locul trei. Tot la acest capitol, al fair-play-ului, trebuie remarcat faptul că în campionatul trecut a existat o etapă, la toate nivelurile campionatelor judeţene, în care nu a fost acordat niciun cartonaş roşu, aspect care nu a mai fost consemnat de ani buni în fotbalul din Maramureş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.