Controale pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală cu produse cerealiere şi de panificaţie

0
344

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice desfăşoară în permanenţă controale şi verificări pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul operaţiunilor economice cu produse cerealiere şi de panificaţie. În prima jumătate a acestui an au fost verificate aproximativ 1.000 societăţi comerciale şi mijloace de transport, iar pentru neregulile constatate în domeniul producerii şi comerţului cu produse din panificaţie au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 192.000 de lei.
La începutul acestei săptămâni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat verificările în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală în domeniul producerii, depozitării, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Au fost verificate mai multe societăţi comerciale şi mijloace de transport, iar în urma activităţilor de control efectuate au fost constatate două infracţiuni la Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Activităţile derulate sînt o continuare a celor desfăşurate în baza unui plan naţional de acţiune pentru combaterea infracţionalităţii în domeniul producerii şi comerţului cu produse de panificaţie.
În primele şase luni ale acestui an, poliţiştii maramureşeni împreună cu reprezentanţi ai celorlalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, au efectuat mai multe controale atât la producătorii de produse de panificaţie cât şi la cei care comercializează produsele finite către populaţie şi au organizat microfiltre rutiere pentru a verifica legalitatea mărfurilor transportate şi a documentelor de însoţire. Astfel, au fost verificate 738 societăţi comerciale şi 226 mijloace de transport, şi pentru neregulile constatate poliţiştii au întocmit dosare penale pentru infracţiuni în urma cărora a rezultat un prejudiciu în valoare de 485.000 lei. De asemenea, în prima jumătate a acestui an au fost soluţionate 6 dosare penale şi au fost aplicate un 264 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 192.450 lei.
În contextul acţiunilor de control în traficul rutier a legalităţii activităţilor de transport a produselor cerealiere şi de panificaţie au fost ridicate bunuri în vederea confiscării în valoare de 18.339 lei.
Peste 600 de pachete cu ţigări confiscate de poliţiştii din Vadu Izei
În cadrul unor activităţi desfăşurate pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun, poliţiştii din Vadu Izei au identificat o femeie din localitate care deţinea peste 600 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană pentru care nu a putut prezenta documente legale. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.
Miercuri, 10 august, poliţiştii din Vadu Izei au desfăşurat activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor care deţin, transportă sau comercializează ilegal ţigări de contrabandă. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat o femeie de 49 de ani din aceeaşi comună, care avea asupra ei cîteva pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. În urma extinderii verificărilor, poliţiştii au găsit în locuinţa femeii dar şi la locul de muncă alte 613 pachete cu ţigări de contrabandă.
Poliţiştii au dispus confiscarea întregii cantităţi de ţigări şi continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.
Şi poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au prins în flagrant o femeie de 61 care oferea spre vânzare mai multe pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană fără a deţine documente legale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 din Legea 86/2006.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.