Paul Perşe rămîne în lotul naţional de juniori

0
516

Săptămîna trecută au fost ultimele “examene” dificile pentru Paul Perşe, Campionatele Naţionale de Seniori ale României şi selecţia pentru lotul naţional de juniori. La naţionalele de seniori a obţinut o medalie de bronz în proba de Kaiac 2 1.000 m, alături de Adi Şerban (Steaua), coleg de lot naţional. Au urmat selecţiile pentru lotul naţional de juniori, unde au participat peste 60 de sportivi. În proba de Kaiac 1 1.000 m, probă care l-a consacrat, băimăreanul s-a clasat pe locul III, fiind învins, la mare luptă, de Făget de la Timişoara şi Krista de la Orşova, ambii cu un an mai mari. Situat pe locul III Paul Perşe a demonstrat că rămîne un kaiacist valoros şi, implicit, rămîne în continuare în lotul naţional de juniori. Pentru Paul a fost un an plin de satisfacţii, cu două titluri de campion, două de vicecampion, un bronz la seniori şi două locuri III la Regata Internaţională Bascov. Dar cel mai important este faptul că la doar 16 ani a reprezentat Maramureşul şi România la Europenele de la Plovdiv (Bulgaria), unde doar vîrsta fragedă l-a făcut să nu se califice în prima finală a carierei.
În acest an, în calendarul competiţional mai sînt două competiţii unde CS Simared Baia Mare va lua parte – Cupa României pentru juniori şi Cupa CSŞ Turnu Măgurele. CS Simared, antrenor Costel Başa, va concura în mai multe probe, de Kaiac 1 şi Kaiac 2, cu un lot lărgit, atît la categoriile de juniori I, II şi III, cît şi în cele de cadeţi. Lotul actual este format din următorii sportivi: Alex Pitaru (junior I), Paul Perşe, Solbreaux Christian, Bogdan Achim (juniori II), Darius Săsăran şi Alex Babeş (cadeţi). Toţi aceşti sportivi vor concura atît în probele de kaiac simplu cît şi în cele de kaiac dublu.
Ca şi o ultimă completare, fostul medaliat cu argint şi bronz la naţionalele de juniori, dar şi cîştigător al mai multor competiţii cu tradiţie, Ciprian Petrar a trecut cu brio examenele la Academia de Poliţie. Felicitări fostului kaiacist pentru admiterea în poliţie şi îi dorim să slujească interesele ţării aşa cum s-a comportat şi ca sportiv.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.