S-a aprobat Protocolul de colaborare între municipiul Baia Mare şi Fundaţia Baia Mare 2021

0
410

Susţinerea candidaturii municipiului Baia Mare în cadrul acţiunii „Capitala Europeană a Culturii în anul 2021”

Ieri, în cadrul şedinţei de îndată a Consiliului Judeţean Maramureş, la ordinea de zi s-a supus aprobării Proiectul de hotărâre privind Protocolul de colaborare între Municipiul Baia Mare şi Fundaţia Baia Mare 2021, pentru susţinerea candidaturii municipiului în cadrul acţiunii „Capitală Europeană a Culturii în anul 2021”.
Astfel, preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea a fost mandatat să semneze acest Protocol de colaborare, precum şi alte acte subsecvente.
Din cele 14 oraşe care şi-au depus candidatura în 2015 pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, juriul format din experţi europeni a ales, pentru a doua etapă de selecţie, finală, patru oraşe: Bucureşti, Timişoara, Cluj Napoca şi Baia Mare. În prezent, echipa Fundaţiei Baia Mare 2021 pregăteşte al doilea caiet de candidatură, cu care se va prezenta în faţa juriului în această lună, dar şi vizita juriului, care va avea loc în luna septembrie.
Asocierea în acest proiect vizează întărirea capacităţii de producţie culturală, dar şi o creştere economică, cu ajutorul atragerii de fonduri dedicate turismului cultural şi industriilor creative.  În timpul acestei colaborări se va accelera accesarea de fonduri naţionale şi internaţionale dedicate retehnologizării şi digitalizării, fonduri destinate instruirii personalului sau reconversiei profesionale, precum şi finanţări dedicate incluziunii sociale a categoriilor considerate de risc.
Gabriel Zetea, preşedintele Consiliul judeţean Maramureş a declarat: „Comunitatea va fi inclusă în circuitele ecoturistice şi de turism cultural promovate în urma proiectului de candidatură. Promovarea va lua în calcul un public relevant la nivel naţional şi internaţional, dar va şi crea un cadru pentru diverse parteneriate europene şi internaţionale. Sperăm în dezvoltarea economică turistică şi culturală a Municipiului Baia Mare, care o va potenţa şi pe cea a judeţului Maramureş, întrucât polarizează întregul său teritoriu”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.