Banii pentru cuptorul de la Spitalul TBC, motiv de dispută în CL Baia Mare

0
651

Uite anexa, nu e anexa, de aici au pornit discuţiile contradictorii în Consiliul Local Baia Mare, pe marginea rectificării bugetului ge­neral al municipiului Baia Mare. Documentul includea o prevedere ce viza aprobarea unei sume de 55.000 de lei pentru achiziţionarea unui nou cuptor la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare.

Unii dintre aleşii băimăreni au arătat însă că nu au habar despre ce include anexa 4, cu modificările operate în ea, deoarece nu le-a parvenit la timp actul. Alţii au arătat că fişierul le-a ajuns pe mail, dar că e gol şi că prin urmare nu au putut citi anexa. Pe acest considerent, consilierul liberal Cristian Niculescu Ţâgârlaş a cerut amânarea adoptării proiectului care viza rectificarea bugetului local al municipiului Baia Mare. Deşi au mai existat abţineri şi voturi împotrivă la acest proiect, în cele din urmă s-a aprobat rectificarea bugetară în forma propusă. „Se retrage suma de 640.000 de la podul Republicii, deoarece termenul de finalizare este 2017. Se retrage suma de 30.000 de lei de la skate-park-ul care a fost inaugurat. Se suplimentează suma pentru a finaliza covoarele de cauciuc la trei locuri de joacă din Baia Mare. Se mută suma de 90.000 de lei pentru realizarea proiectului tehnic de reabilitare a imobilului fosta Casă a pionierilor. De asemenea, se mută 6.000 de lei pentru branşamente apă la grădiniţa 30 unde urmează să se facă recepţia în aceste zile”, a arătat directorul Direcţiei Generale de Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare, Vasile Barbul.
Pe de altă parte, proiectul includea anexa 4 care venea cu modificări la alocarea sumelor destinate dotărilor Spitalului TBC. ”Urmare a unei probleme apărute la Spitalul TBC referitor la blocul alimentar, este necesar să suplimentăm cu 55.000 de lei, pentru dotări în vederea achiziţionării unui nou cuptor. Cel existent este depăşit din punct de vedere fizic, nu s-a înlocuit de când s-a construit. Suma e din sursele proprii ale spitalului, nu e direct din bugetul local”, a precizat Vasile Barbul. În ultima şedinţă de Consiliu Local s-a aprobat şi redirecţionarea unor sume din creditul bugetar, banii urmând să ajungă la alte investiţii decât cele anunţate iniţial. Astfel, au fost retraşi cam 8 milioane de lei de la Colegiul Naţional Vasile Lucaciu, unde lucrarea a fost finalizată şi nu a mai fost nevoie de un milion de lei şi de la Colonia Pictorilor, unde termenul de finalizare al investiţiei este 2017, iar creditul trebuie să fie utilizat în acest an.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.