Finanţare pentru stimularea investiţiilor care vor genera noi locuri de muncă

0
232

Ministerul Finanţelor Publice vine în sprijinul mediului de afaceri cu o nouă schemă de ajutor de stat pentru dezvoltare regională. Cererile de acord pentru finanţare se înregistrează până în 22 august 2016. Bugetul alocat sesiunii este de 113 milioane lei.
Cererile, însoţite de documentele justificative, se transmit prin poştă sau prin servicii de curierat, cu confirmare de primire, sau se depun personal la Registratura generală a Ministerului Finanţelor Publice, str. Apolodor nr. 17, sector 5, Bucureşti. Pe plic se menţionează: “Unitatea de implementare a schemei de ajutor de stat instituită prin HG nr. 332/2014”.
Analiza cererilor de acord se face după încheierea sesiunii de înregistrare, fără a avea importanţă ordinea în care au fost înregistrate.
În prima etapă de evaluare, MFP verifică îndeplinirea condiţiilor de conformitate, a criteriilor de eligibilitate şi calculează un punctaj în vederea încadrării în bugetul alocat schemei. Selectarea se realizează în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut. Etapa se încheie în maxim 30 de zile lucrătoare de la data închiderii sesiunii de înregistrare, iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul MFP.
Întreprinderile selectate în prima etapă transmit, în maxim 30 de zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor, planurile de afaceri, însoţite de restul documentelor justificative, în vederea analizării viabilităţii proiectelor şi a emiterii acordurilor pentru finanţare.
Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă. Sumele se acordă sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura costurilor salariale. Până în prezent, în baza schemei, au fost aprobate 24 de proiecte de investiţii care vor genera 4.024 de noi locuri de muncă, pentru care a fost aprobat un ajutor de stat în valoare de 109,6 milioane lei.
Toate informaţiile necesare pentru accesarea finanţării nerambursabile, sub formă de ajutor de stat se găsesc pe site la următorul link: http://www.mfinante.gov.ro/hg332.html?pagina=domenii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.