Ţigări, în valoare de 177.000 lei, confiscate la frontiera de nord

0
313

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, desfăşurate în zona de competenţă, peste 19.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 177.000 lei. Patru cetăţeni români sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar două autoturisme au fost indisponibilizate la sediile poliţiei de frontieră, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.
Poliţiştii de frontieră din Vişeu de Sus au identificat, în localitate, un autoturism, marca Audi A4, parcat pe marginea carosabilului, în care au observat mai multe colete voluminoase. La volanul autoturismului se afla o persoană, de sex masculin, fapt pentru care s-a procedat la legitimarea acesteia şi la efectuarea unui control asupra maşinii.
Bărbatul a fost identificat ca fiind Alin H., 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, iar în coletele din maşină s-a constatat că sunt ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii bărbatului împreună cu maşina cu ţigări la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.478 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 50.000 lei.
Pe timpul cercetărilor s-a constatat că în activitatea infracţională mai sunt implicaţi alţi trei cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 25 şi 32 de ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă în formă agravantă.
Totodată, autoturismul Audi A4, în valoare de 13.000 lei, utilizat la transportul ţigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Motocicletă Suzuki – furată din Italia

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român Gheorghe M., în vârstă de 54 de ani, care conducea  un autotractor marca Mercedes, cu care tracta o semiremorcă, marca Schmitz.
Cu ocazia controlului de frontieră, s-a constatat că maramureşeanul transportă, în semiremorcă, o motocicletă marca Suzuki.
În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că motocicleta figurează ca fiind furată, alertă emisă de către autorităţile italiene la data de 9.02.2016.
Drept urmare, motocicleta, în valoare de aproximativ 2.000 lei, a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor, iar maramureşeanul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.