În perioada 12-15 august, poliţiştii au aplicat peste 700 de sancţiuni

0
291

Peste 600 de poliţişti maramureşeni au fost la datorie în acest week-end prelungit şi au acţionat, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului, pentru ca cetăţenii să petreacă sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului în siguranţă.
În cele patru zile de acţiune, poliţiştii maramureşeni au întocmit dosare penale şi continuă cercetările în cazul a 47 de infracţiuni constatate, cele mai multe la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
De asemenea, pentru abaterile constatate, poliţiş­tii maramureşeni au aplicat 721 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 300.000 de lei, şi au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 8.500 de lei.
Astfel, poliţiştii au aplicat 109 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 561 sancţiuni contravenţionale. 262 dintre acestea au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză.
Totodată, poliţiştii au retras 8 certificate de înmatriculare şi au reţinut 59 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 9 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 23 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.